Kom mee naar buiten allemaal!
Buitengeluk: 4x doen in de buitenlucht

We weten allemaal dat het gezond is om in de buitenlucht te zijn, maar toch zijn we veel te weinig buiten. Met heerlijk zomerweer is het niet zo moeilijk om een dagje in de buitenlucht door te brengen. We fietsen, wandelen, pikken een terrasje, huren een bootje, strijken neer in een theetuin… Wil je het echt goed doen, zoek dan een leuk uitje in het groen! We tippen je een aantal ideeën voor een paar heerlijke uurtjes buiten. Wedden dat je opgeladen weer naar huis gaat?!

1. Sampan varen

Zin om een bootje te huren, maar wil je de drukte op het water bij mooi weer vermijden? Reserveer een fluisterbootje bij de Chinese Schouw en ontdek de Alblasserwaard. Ik durf bijna te wedden dat je even op moet zoeken waar dit ligt. Je start vanuit Giessenburg en vaart over het veenriviertje de Giessen de polders in. Ontdek het Groene Hart en laat jouw hart sneller kloppen.

De Chinese Schouw – Theetuin Slingelandseweg 17D, 3381 KZ Giessenburg

2. Uit eten op Vuurtoreneiland

Hou je van lange zomeravonden en dineren in de buitenlucht? Het liefst op een bijzondere locatie? Reserveer een tafel op het Vuurtoreneiland. Dit eiland ligt in het Markermeer, in de buurt van Durgerdam en is alleen per boot te bereiken vanaf het Lloyd Hotel in Amsterdam. Alleen dat is al uniek! Het eiland heeft een ruig landschap met loslopende dieren, zeldzame flora, een fort en de enige vuurtoren van Amsterdam. Van mei t/m september schuif je aan voor ‘eten in en van de natuur’ in het zomerrestaurant. Bij mooi weer in de glazen kas, op een koude & natte dag eet je in het fort. Van oktober t/m december ben je welkom in het winterrestaurant. Denk aan dekens, een haardvuur, gezelligheid… 

3. Wandelen op Tiengemeten

Tiengemeten is een natuureiland in Zuid-Holland waar jong en oud kunnen genieten van ongerepte natuur. Stap op de pont en laat je verrassen door dit unieke stukje Nederland. Natuurmonumenten organiseert het hele jaar door activiteiten op het eiland, van Buiten Dag tot vogels spotten en snertwandelingen in de winter. Maar ook als je er zelf op uit wilt gaan, ben je meer dan welkom! Het bezoekerscentrum is een perfecte uitvalsbasis voor een fiets- of wandeltocht. Fietsen zijn te huur bij het centrum, maar mogen ook gratis mee op de pont. Voor kinderen is er Speelnatuur, meer dan 4,5 hectare bomen, beekjes, bloemen, blubber en beesten. Let’s go!

Meer informatie: Natuurmonumenten

4. Op Koesafari in het Vechtdal

Het Overijsselse Vechtdal nodigt uit om eropuit te trekken. Eindeloze fiets- en wandelpaden, kanoën op de Vecht of echt origineel: op Koesafari! Samen met Simone en haar authentieke blauwe tractor met huifkar ga je op safari. Luister naar haar enthousiaste en bevlogen verhaal en leer meer over de Brandrode Vechtdal Runderen. De loeigoeie woordgrappen maken de koesafari extra bijzonder. Erg leuk!

Vechtdal Hoeve – Ridderinkweg 3, 7735 KG Arriën

Slecht weer?

We zijn in Nederland erg afhankelijk van het weer. Veel uitjes zijn alleen geschikt als het mooi weer is. Het blijkt dat we, Nederlanders, in de wintermaanden bijna 90% van onze tijd binnen door brengen. En dat terwijl bijna iedereen weet hoe gezond het is om buiten te zijn. Slecht weer op komst? Trek er toch op uit! Een goede (regen-)jas, stevige (wandel-)schoenen (of hip gekleurde regenlaarzen), een goed humeur en hop, de deur uit! 9 van de 10 keer valt het slechte weer reuze mee als je eenmaal buiten bent.

Veel plezier in de buitenlucht!

Meer inspiratie nodig? 50 leuke dingen doen in Nederland

Overzicht