Terras met genietende gasten, met Hotel Oortjeshekken

Vier de lente in de buitenlucht
Lente: Dit zijn de 5 lekkerste lente terrasjes

Terras met genietende gasten, met Hotel Oortjeshekken

De lente hangt in de lucht, het terrasseizoen is geopend. Op de eerste zonnige dagen van het jaar snelt iedereen naar buiten. Pluk de zonnestralen en verwarm jezelf op een gezellig terras. Wij tippen je vijf fijne plekjes.

1. Opladen in de Ooijpolder

Midden in de Gelderse Poort, buiten Nijmegen, ligt hotel restaurant en huiskamercafé Oortjeshekken. Het grote terras aan de dijk bij de Bisonbaai is een begrip in de wijde omgeving. Hier draai je met gemak een paar uurtjes met de zon mee. Bestel vooraf de Oortjeshekken lunch, dan krijg je een groot bord met o.a. fruit, een soepje, sapje, verschillende broodjes, een yoghurtje… Genoeg om voorlopig niet naar huis te gaan!

Oortjeshekken – Erlecomsedam 4, Ooij

2. Genieten aan het Groene Strand

Die eerste zonnestralen van het jaar, die wil je natuurlijk op een bijzonder plekje pakken. Paviljoen de Walvis op Terschelling is zo’n plekje. Geen officiële strandtent, maar wel een heel fijn, warm en gezellig adres aan het Groene Strand. Een favoriet van velen! Het liefst zit je lekker buiten, aan de voorkant met uitzicht over de eindeloze zandvlakte. Is het een dag minder mooi weer, zoek dan een plekje op het verwarmde overdekte terras of binnen. Gezelligheid gegarandeerd!

Paviljoen de Walvis – Groene Strand 1, West-Terschelling

3. Het beroemdste terras van Nederland

In Zuid-Limburg is het vaak een paar graden warmer dan in andere delen van ons land. Zodra de zon schijnt, zijn de terrassen hier dan ook snel gevuld. Een van de beroemdste terrassen van ons land is misschien wel het terras van Herberg de Smidse, bij de eerste zonnestralen gevuld met levensgenieters. Een mooi uitzicht, gemoedelijke sfeer, af en toe bezoek van de schaapskudde én verrukkelijke vlaai. Op naar het zonnige zuiden dus!

Herberg de Smidse – Molenweg 9, Epen

Gevel Hotel de Smidse

4. Buutvrij voor de hele pot

Log off. Go outside. Duidelijke taal van Buutvrij in Best, een plek in het groen voor jong en oud. Een ontmoetingsplek met moestuinen, een pluktuin (voor wat later in het seizoen), een theetuin/terras met hangmatten en een plek om je groene vingers te gebruiken. Maar alleen als jij dat wilt. Buutvrij voor de hele pot is vooral bedoeld om effe lekker naar buiten te gaan. Met een goede kop koffie en zelfgebakken taart.

Buutvrij voor de hele pot – Heuveleindseweg 6c, Best

5. Lummelen in de lentebries

Bij Pier 32 mag je nog lekker lanterfanten. Een dagje lummelen zonder dat je de hele tijd aangesproken wordt of je nog wat wilt bestellen. Ontspannen is hier het toverwoord. Op het terras vind je plekjes in de ochtend-, middag- of avondzon. Met een lekkere latte onderuit in een hangstoel, na een yogasessie op het strand nagenieten met een smoothie. De zon even achter de wolken? Zoek een plekje bij de haard met een boek uit de huisbibliotheek. En kijk gerust even rustig rond, het interieur is prachtig!

Pier 32 – Strandslag 6 en 7 Zuiderstrand, Den Haag

Theeseizoen geopend!

De start van de lente is tevens de start van het theetuinenseizoen. Zet deze mooie theetuinen op je to-do lijstje. Je zit er heerlijk beschut bij de eerste zonnestralen.

N.B.  Deze leuke lentetips komen uit het boek FRIS, het leukste lenteboek dat er is. Voor € 15,95 heb je een lente lang plezier.

Nieuwsgierig? Neem een kijkje in FRIS.

Overzicht

Ontdek ook deze plekjes: