Slapen in tiny houses
5x de leukste trek-ins/trekkershutten

Op zoek naar een vakantieadres in Nederland maar kom je er niet uit wat bij jou past? Is kamperen te basic, een hotel te druk? Overweeg een verblijf in een trekkershut of de moderne versie; een trek-in. Beide zijn houten logeerplekken, een soort tiny houses, die je vindt op prachtige plekken in de natuur. We tippen je de 5 leukste adressen:

1. Trek-in It Dreâmlan

Een paradijs in het Friese noorden van ons land: It Dreamlân. Omringd door natuur kun je niet anders dan ontspannen en genieten. De duurzame trek-ins staan op de natuurcamping, verscholen tussen het groen, en zijn bijzonder om te zien, zowel van binnen als van buiten. Door de grote ramen kijk je uit over de weilanden. De trek-ins zijn praktisch en leuk ingericht en hebben zelfs een eigen badkamer en keuken. Ideaal!

De moderne variant van de trekkershut, de trek-in.

2. Lemeler Esch

Ook bij natuurcamping de Lemeler Esch in het Vechtdal ben je welkom voor een glamping vakantie in een duurzame trek-in. Het houten mini-huisje biedt plaats aan vier personen en is wederom ingericht met een eigen badkamer en keuken. Het gebruik van hout uit sloopprojecten maakt de trek-in extra bijzonder. Gasten mogen gebruik maken van de camping faciliteiten. Het zwembad, de zwemvijver, het boscafé, het speelbos… Genoeg mogelijkheden voor een gezellige dag, om vervolgens weer terug te keren naar je fijne, rustig gelegen logeerplek in het groen.

3. Bijzonder overnachten bij de Voscheheugte

Natuurkampeerterrein de Voscheheugte ligt op een idyllische locatie in het mooie Drenthe. De ligging pal tegenover het Mantingerzand en de omgeving met heide en velden, sprookjesachtige bossen en stuifzandgebieden maken het kampeerterrein tot een magische plek. Achteraan op het terrein staan drie duurzame trek-ins met de toepasselijke namen Fazant, Vos en Ree. Extra leuk bij de Voscheheugte is het gezellige Eethuisje. Je bent hier welkom voor ontbijt, lunch, borrel, high tea en diner. Lekker!

Design trekkershut bij zonsondergang

4. Kunstketen in de natuur

De kunstketen in Drenthe is een bijzonder concept in samenwerking met Staatsbosbeheer en verschillende kunstenaars. Vier trekkershutten zijn ieder voorzien van prachtige kunstwerken. Elke keet ademt een eigen sfeer. Extra bijzonder is dat je zelf de locatie van jouw keet kiest. Je hebt de keuze uit 11 verschillende locaties, allemaal middenin het groen. De plekken zijn zorgvuldig gekozen, samen met de boswachter en Staatsbosbeheer. Let op: in juli en augustus zijn de KunstKeten op vakantie, ze staan op een vaste plek en je kunt dus niet zelf de locatie kiezen.

5. HiHaHut

HiHaHut is een bijzonder logeerconcept. Verspreid door het Groene Hart staan design trekkershutten die zo zijn ontworpen dat je optimaal geniet van de omgeving. Zo heeft de Zonnepost een dakterras en de Vogelaar grote ramen om vogels te spotten. Het idee is dat je elke avond slaapt in een andere hut. Overdag fiets, wandel en roei je naar je nieuwe slaapplek. De vervoersmiddelen worden geleverd. Doorkruis de leukste dorpjes, bezoek een hotspot en ervaar het Groene Hart. Stippel je eigen route uit en beleef een onvergetelijke tijd!

Meer tips om een tiny house te huren

Overzicht