De leukste adressen!
Den Haag: 5x leuk in de Weimarstraat

Wie denkt aan winkelen in de Hofstad komt al snel uit op het centrum. Als je wat verder kijkt dan je neus lang is, kom je ook bij de minder bekende straten uit, zoals bijvoorbeeld de Weimarstraat in Den Haag. Iets verder weg van het centrum, maar met een aanbod aan winkels waar je direct blij van wordt. Geen 13 in een dozijn ketens die je in elke stad ziet, maar bijzondere adressen waar je nog verwelkomd wordt met een oprechte glimlach en een anders-dan-anders aanbod. Maak gebruik van het uitgebreide ov-netwerk in de stad, je bent er zo!

De Weimarstraat in het Regentessekwartier is zo’n bijzondere straat. Lange tijd ‘uit de gratie’ maar momenteel weer hip en booming; zeker het deel tussen de Suezkade en het Regentessenplein. Bezoek deze straat alleen al voor deze 5 adressen:

1. Vintage van Sprinkel + Hop

Herken je dat? Dat je hart een klein sprongetje maakt als je een winkel inloopt? Die ervaring heb je zeker bij Sprinkel + Hop. Wát een fijne zaak is dat! Heel licht en ruim en met mooie vintage spulletjes uit de jaren  ’50, ’60 en ’70. Je kijkt er je ogen uit. Of je nu op zoek bent naar een cadeau voor die ene speciale persoon, een apart plantje of een hippe stoel, je vindt het hier. Joke van Sprinkel + Hop struint markten en kringlopen af in binnen- en buitenland en verkoopt haar unieke vondsten in de winkel.

Sprinkel + Hop – Weimarstraat 19, Den Haag

U3ByaW5rZWwgKyBIb3A=

2. Op de koffie bij Eef

Bij Eef houden ze van goede koffie. Echte koffie. En dat is fijn, want daar houden wij ook van. Zeker als deze vergezeld wordt door een stuk cake. Gewoon lekker en niet heel ingewikkeld, want zo is Eef niet. De cake wordt met veel liefde zelf gebakken en komt in vele variaties. Zó smaakvol, dat kiezen moeilijk is. Schuif als je kan ook een keer aan voor ontbijt of lunch. Helemaal fijn is het om de dag bij Eef af te sluiten met een borrel met verse en lokale borrelhappen.

Eef – Van Bylandtstraat 92, hoek Weimarstraat

RWVm

3. Vino Vero fijne wijnen

Eigenaresse Irene heeft Vino Vero acht jaar geleden geopend om een hele goede reden. “Gewoon, omdat wijn nu eenmaal heel lekker is.” En laten wij het nu helemaal met haar eens zijn! De winkel biedt meer dan 250 verschillende wijnen en ze zijn allen biologisch. Voornamelijk afkomstig uit de Europese landen als Frankrijk, Duitsland, Spanje en Oostenrijk. Bijzonder is dat alle wijnen door de eigenaars zelf zijn geproefd. Heel fijn, want zo kunnen ze je heel goed van wijn-en-spijs advies voorzien!

Vino Vero – Weimarstraat 36, Den Haag
VmlubyBWZXJv

4. Kali Tengah koffie & thee

Ik weet niet tot welke categorie ik precies behoor. Ik ben een coffee lover maar kan ook zeker een goede pot thee waarderen. Een winkel als Kali Tengah (letterlijk vertaald niet al te groot water) is er dan ook eentje naar mijn hart. In de schappen liggen meer dan 100 soorten (pure) thee uit diverse Aziatische landen. Een van de koffiesoorten die wordt verkocht is afkomstig van koffiebranderij Boon uit Den Haag. En zoek je nog een mooie theepot of een hippe slow coffee maker? Eigenaar Marnix adviseert je graag!

Kali Tengah – Weimarstraat 54, Den Haag

S2FsaSBUZW5nYWg=

5. Shoppen bij Spookey & Sue

Vintage en tweedehands kleding, ik word er helemaal blij van. Het is goedkoop, het is kleding ‘met een verhaal’ en het is een stuk beter voor het milieu. Niks weggooien, maar hergebruiken, ik ben fan! Bij Spookey & Sue hebben ze een bijzonder concept. Naast mooie dameskleding vind je er ook allerlei accessoires zoals riemen, tassen en sieraden. In de winkel staan daarnaast ook wat kleine meubels en interieuraccessoires.

Spookey & Sue – Conradkade 34, hoek Weimarstraat

 Lees alle tips voor een stedentrip Den Haag

Overzicht