Bij opa op de berg, in een yurt of een cocon
Frankrijk: 6x bijzonder restaurant in Les Menuires

Ik schreef eerder al over het extreem hoge geniet-niveau van Les Menuires. De goede service en het lekkere eten hebben hier een groot aandeel in. Voor ‘s werelds grootste skigebied kun je een lijstje met goede restaurants wel gebruiken. Weet je meteen waar je naar toe moet skiën of wandelen! Onze 6 restauranttips:

1. Chez Pepe Nicolas

Vandaag de dag runnen de kleinkinderen van Pepe (Opa) Nicolas deze prachtige plek. Hun grootvader was een lokale beroemdheid die aan de wieg van het ontstaan van Les Menuires heeft gestaan. De risotto die ze hier maken is ook beroemd, en niet zonder reden. Zittend op een oude melkbus, die omgetoverd is tot comfortable stoel, geniet je hier van het uitzicht, de zon en natuurlijk dat bordje risotto!

Extra leuk: je kunt hier ook komen zonder ski’s. Gewoon met de auto of een prachtige wandeling met rackets. Wil je een keer ‘s avonds hier eten? Kies dan een woensdag, wanneer je een fakkel krijgt om je weg naar de auto terug te vinden….

Piste de la Chasse, Les Menuires
TGVzIE1lbnVpcmVzIFBlcGUgTmljb2xhcw==

2. Cocon de Neiges

Op een mindere skidag warm je in dit restaurant op in een holletje. Het achterste gedeelte van het restaurant is namelijk gebouwd als een cocon! Maar ook bij mooi weer zit je hier goed, het dak kan helemaal open geschoven worden. De steak tartaar is om je vingers bij af te likken, en als je nog niet genoeg kaas hebt gegeten: bestel dan de hamburger Savoyarde. Het restaurant ligt direct aan de piste, maar is ook gemakkelijk bereikbaar te voet of met de auto.

Quartier Bruyères Menuires, 73440 MenuiresTGVzIE1lbnVpcmVzIENvY29uIGRlcyBuZWlnZXM=TGVzIE1lbnVpcmVzIENvY29uIGRlcyBuZWlnZXMgbHVuY2g=

3. Yurts de Belville

Een avond hier vergeet je niet snel. Je wordt opgehaald (en thuisgebracht!) op de sneeuwscooter en eet in een traditionele Mongoolse tent. Een magische ervaring. Binnen brandt een lekker vuurtje. De normale tafels en stoelen zijn vervangen door traditionele meubels die beschilderd zijn met gedetailleerde bloemen. Ze serveren heerlijke Savoyardse specialiteiten. Hoe klinkt kaasfondue met champignons of truffel? Of een traditionele tartiflette? Er is weinig plek, dus zorg dat je reserveert.

Onderaan de lift: télécabine de la Masse, 73440 Les MenuiresTGVzIE1lbnVpcmVzIHl1cnQga2Fhc2ZvbmR1ZQ==TGVzIE1lbnVpcmVzIGV0ZW4geXVydA==

4. L’Alpage

Claudine en Natalie hebben op 2500 meter hoogte een heus paradijsje gemaakt. Alles (behalve het mooie uitzicht) is hier huisgemaakt: de meubels, de decoratie en natuurlijk het eten. Een fijne plek om te lunchen, maar vooral voor een koffiepauze met lekkernij. In Les Menuires is dit dé plek om een goed stuk huisgemaakte taart te eten. Zorg dat je vroeg komt, als de vitrine nog vol staat.

Bovenaan de lift: Mont de la Chambre, Les MenuiresTGVzIE1lbnVpcmVzIGV0ZW4gQWxwYWdl

5. Corbeley

Halverwege een comfortable blauwe piste tref je dit charmante restaurant. Het chalet is al vele generaties in de familie (de babyfoto’s van de huidige eigenaresse hangen in de wc) en het is duidelijk dat de familie en bediening emotioneel verbonden zijn met de plek. Ik at er een lekkere croziflette (een lichtere variant van het traditionele, regionale gerecht tartiflette). Vooral fijn aan dit plekje zijn de relax stoelen vlak voor de ingang. Heerlijk om uit te buiken, te genieten van het zonnetje en energie op te doen en om verder te skiën.

Saint Martin de Belleville, 73440 les MenuiresTGVzIE1lbnVpcmVzICBDb3JvYm9sZXk=

6. Le Comptoir

Je kunt hier goed eten, maar ik raad je vooral aan om hierheen te gaan als je van lekkere wijn houdt. Le Comptoir heeft een uitgebreide selectie in hun speciale ‘bar à vins’ en de wijnkaart heet niet voor niks ‘de bijbel voor wijnliefhebbers’. Het personeel geniet er zichtbaar van om je te adviseren en je verschillende wijnen te laten proeven. Wij gingen met een bestellijstje naar huis!

Bâtiment l’Oisans, quartier de La Croisette, Les MenuiresV2ludGVyc3BvcnQ=
Praktische informatie:

Hoe kom je er? Het is 1130 km rijden vanaf Utrecht. Vanaf Amsterdam gaan er meerdere vluchten per week naar Genève.
Tip: Les Menuires heeft een mobiele app (Android & iOs) ontwikkeld die het heel gemakkelijk maakt om routes te plannen in het gebied.
Meer informatie vind je op: Friendly Menuires

Overzicht