Zonnebloemen onderweg

En Route met een Volkswagen T1 busje
@VANtures in de Achterhoek

Zonnebloemen onderweg

Het einde van de dag is in zicht. Om het naderende afscheid uit te stellen, hebben we nog een hapje gegeten op het terras van Hotel Bakker in Vorden. Maar nu is het dan toch echt tijd om terug te gaan. De laagstaande zon zet het koren in vuur en vlam. De dikke bomen langs de kant van de weg geven lange schaduwen die samen een erehaag vormen. Een Achterhoeks afscheid in stijl! Maar niet voor lang want dit gebied wil ik verder ontdekken, hier wil ik avonturen beleven! Samen met mijn nieuwe liefde; het Volkswagen T1 busje van @VANture.

Liefde op het eerste gezicht

Het is liefde op het eerste gezicht bij aankomst. Hij staat stralend maar geduldig te wachten voor onze eerste date. Helemaal wat ik verwacht had, er is niets te veel gezegd! Een ietwat ronde voorkant (maar daar houd ik wel van) en lieve ‘ogen’. De eerste paar kilometers moeten we even aan elkaar wennen, want van mietjes houdt hij niet. Een liefdevolle maar stevige aanpak is vereist. Maar ja wat wil je, het is ook geen jonkie meer natuurlijk. Als we aan elkaar gewend zijn en als één over de landweggetjes in de Achterhoek brommen, zwaai ik vrolijk naar de mensen die ons met jaloerse blikken nastaren. Vandaag is deze schat van mij!

Vrijheid blijheid

Hoewel hij qua uiterlijk helemaal aan mijn verwachtingen voldoet, is het vooral het gevoel wat hij me bezorgt waar ik als een blok voor val. Een eenvoudig gevoel van vrijheid aangedikt door dit heerlijk Hollandse gebied waar de tijd stil lijkt te staan. Als wij hier samen rondrijden is het vakantie! Alles kan en alles mag! Een duik in de IJssel, languit luieren in het gras, picknicken of jeu de boulen op een pleintje. We drinken een frivool vroeg glaasje wijn onder de bomen bij wijngaard Um d’n Olden Smid en rijden een extra rondje door het pittoreske Doesburg want hier willen wij zien en gezien worden!

Nog een goede eigenschap is zijn totale gebrek aan jaloezie. Een heerlijk dagje samen deelt hij moeiteloos met (maximaal 7) andere mensen die je lief zijn. Dit maakt het afscheid nemen makkelijker. Want hoewel ik mijn nieuwe liefde voor nu achter moet laten bij Guy & Elisabeth van @VANture nemen we onze samen gemaakte avonturen in #mooiachterhoek voor altijd met ons mee!

Ook een bijzonder dagje uit met een Volkswagenbusje?

Bekijk alle busjes te huur 

Overzicht