Bijzondere camping bij Nijmegen

Pop-up camping
Camping de Wereld

Bijzondere camping bij Nijmegen

Op een fantastische plek nabij Nijmegen – waar in normale tijden de Scouting met tent en touw neerstrijkt – versmelt deze zomer de festivalscene met het kampeerleven. Pal naast natuurgebied de Hatertse en Overasseltse Vennen is begin juli pop-up Camping De Wereld geboren. Met ingerichte tipi tenten, een veelzijdig programma én Moeder Natuur als absolute headliner. Ambassadeur Marleen is gek op festivals en kamperen en wilde maar wat graag op wereldreis dichtbij huis.

Ik hou van logeeradressen die verstopt liggen in het groen en waar je je de laatste honderd meters op een hobbelig zandpad begeeft. De twijfel die dat in mijn geval standaard met zich mee brengt – zitten we nog wel goed? –  geven me direct een ‘Leentje aan het einde van de wereld’- gevoel. Zelfs wanneer ik me op slechts 8,5 kilometer van huis begeef, kwam ik achter.

Pop-up camping met festivalsfeer

Camping De Wereld is een van de pop-up campings die dit jaar zijn opmars maakte. Dat dit concept uit nood is geboren is geen geheim want met het wegvallen van een volledige evenementenagenda zat in maart deze hele sector met de handen in het haar. De Wereld is het prachtige resultaat van het plan B van een groep werkloze festivalprofessionals en hun leveranciers. Met een bewonderenswaardige dosis veerkracht en enthousiasme hebben zij met alles wat zij aan kennis en materiaal in huis hebben een tijdelijke kampeerplek gecreëerd. En hoe!

Deze zomer kun je in Overasselt coronaproof en kindvriendelijk kamperen in festivalsferen. Mét privé-sanitair en waarschijnlijk zonder de aanslag op je lijf die een paar dagen ‘festivallen’ anders met zich meebrengt.

Werelds genieten bij Camping de Wereld

Bij aankomst voelt het even alsof ik te vroeg ben en de festivalpoorten pas over een paar uur open gaan. Geen kakofonie aan gonzende beats maar in plaats daarvan relaxte kampeerders in hangmatten voor hun tipi en een leger aan krekels die tsjirpen. Het terrein is groen, groot en speels van zichzelf maar in dit decor werkelijk een lust voor het oog! De kleurrijke vlaggen wapperen in de wind en de sfeer is super ontspannen. Als ik niet beter wist zou ik bijna het blokkenschema willen checken om te zien wat er zo dadelijk speelt.

Het valt niet op maar in totaal telt Camping de Wereld ruim 50 tipi tenten en een aantal Mongoolse yurts. Ieder omgedoopt tot een land, van Andorra tot Honolulu. Heel handig omdat alle toiletten en douches ook op deze manier gelabeld zijn. Hoewel het dezelfde – hartstikke nette –  units zijn zoals op een festival voelt deze exclusiviteit behoorlijk luxe. Het is eens wat anders dan de eeuwige eindeloze rij bij het vrouwentoilet.

De imposante informatietent doet dienst als receptie en bar en, met een gezellig terras en kampvuurplek voor de deur, ook als ontmoetingsplek. In het bos staat een oldtimer truck omgebouwd tot sauna en een houtgestookte hot tub voor de wellness liefhebbers en op zaterdag kun je je lekker laten masseren. Voor wie zichzelf écht vakantie gunt is er de hele week de mogelijkheid aan te schuiven voor lekkers want iedere dag staat er een ander werelds gerecht op het menu. Voor de gelegenheid komt er hier en daar zelfs een foodtruck langs.

Rust, natuur en ruimte vormen bij Camping De Wereld een gouden combi met een subtiele omlijsting van creatieve (kinder)activiteiten, straattheater en live muziek bij het kampvuur. Precies genoeg om niet te vergeten dat je behalve gezelligheid óók tijd voor jezelf vindt en kunt opladen.

Een paar dagen Bonaire (of Honolulu of… )

Wij verblijven dit weekend met z’n vieren in Bonaire, wat al een feest op zich is natuurlijk. Het is even geleden dat we in een tipi sliepen maar wat een heerlijkheid is dat toch. Met prima bedden, een eigen koelkastje en basic keukengerei redden we ons hier uitstekend!

Behalve dat we, na weken van regen, lekker veel hangen in de zon, spelen we met andere kampeergasten levend stratego, doen we bloedfanatiek mee aan de pubquiz, zoeken we ’s ochtends paaseieren in het bos, wandelen we een verrassend mooi rondje langs heidevelden en vennen en lezen we een boek onder een dekentje voor onze tipi terwijl we met een half oor meegenieten van het bandje dat bij het kampvuur speelt. Het is een heerlijke mix, dit. Hier. Een gouden combi wat ons betreft!

Om 23:00 uur stopt De Wereld met draaien en doet de nacht zijn intrede. De bomen zijn sprookjesachtig verlicht met kleurige spots en slingers prikverlichting wijzen iedereen de weg. Naar het privé toilet of terug naar hun eigen land. Om de dag erna weer fris en fruitig en met vers gebakken broodjes de dag te beginnen en met volle teugen of in stilte te genieten van dit bijzondere plekje.

Als festivalliefhebber en kampeergek luidde ik met plezier juist hier de zomervakantie in met m’n gezin. Om even dat sfeertje te kunnen proeven wat ik inmiddels zo mis én omdat ik het team dat van hun nood een deugd wist te maken in deze lastige tijd echt de wereld gun.

Gun jij jezelf een bijzonder verblijf? Camping De Wereld is tot en met 4 september 2020 geopend. Grijp je kans want er is hier en daar nog plekje vrij!

Reserveer een plekje bij Camping de Wereld

(Hessenbergseweg tegenover nr. 5, Overasselt)

Overzicht

Ontdek ook deze plekjes: