Haagse Hopjes & Bike tours
Stedentrip: Den Haag met kinderen

Sinds onze citytrip schalt “Oh Oh Den Haag…” met enige regelmaat door het huis en de geschiedenis van de Haagsche Hopjes wordt verteld aan iedereen die het maar wil horen. Met mijn twee dochters ging ik op stedentrip naar de stad van Vrede en Recht: Den Haag.

Op stap met een local

De beste manier om deze koninklijke stad te ontdekken is natuurlijk met een local. Brent Meelhuijsen is een jonge knul, geboren en getogen Hagenaar en trots op zijn stad. De liefde voor Den Haag deelt hij graag met anderen en daarom heeft hij The Hague Bike tours opgericht. Ieder weekend organiseert hij fietstochten lang bekende plekken maar ook minder bekende pareltjes van zijn stad. Brent regelt alles en het enige wat jij hoeft te doen is achter hem aan te fietsen. Bijzonder: Brent is de jongste stadsgids van Nederland!

Fietsen langs highlights en brownies

Vanaf Paleis Noordeinde fietsen we op ons gemak door brede, groene lanen, langs historische panden en monumenten en door de kleine straatjes van de binnenstad. Brent weet heel veel van de historie van Den Haag en kan er dan ook smakelijk over vertellen. Het Vredespaleis, Haagsche Hopjes, het Catshuis en de Internationale Zone: de stad kent voor hem geen geheimen en dat is leuk. In de stad vind je meer dan 100 hofjes en daarmee heeft Dan Haag verreweg de meeste hofjes van Nederland. Zo’n verborgen oase achter een onopvallende deur middenin in de stad is ook één van Brent’s favoriete plekken. Halverwege onze fietstocht stoppen we in een smal straatje bij het oudste bakkertje (1838!) van Den Haag en trakteert Brent ons op een verrukkelijke brownie.

Den Haag met kinderen

We shoppen, gaan lekker uit eten, wandelen langs het strand in Scheveningen en dankzij Brent hebben we plekken bezocht die we eerst alleen van het (Jeugd)journaal kenden. Een aanrader!

Praktische informatie:

Wat? Fietstour The Hague Bike Tours met ervaren gids door de binnenstad en highlights van Den Haag.
Wanneer? Elke zaterdag om 10.00 uur een Nederlandse en elke zondag om 10.00 uur een Engelse tour.
Waar? Vertrekpunt Paleis Noordeinde
Duur? 3 uur
Kinderen? Voor jong en oud! Kinderen vanaf circa 5 jaar.

Lees alle tips voor een stedentrip Den Haag

Overzicht