Interieur van een winterlodge, een safaritent voor een weekendje weg

Logeren in een geïsoleerde én verwarmde lodge
De Winterlodge, voor een zalig weekend aan zee

Interieur van een winterlodge, een safaritent voor een weekendje weg

Het strand op loopafstand. Wat heerlijk is dat toch, went het ooit?! Tel daar een houtkachel, een hot tub en als verrassing een zonnetje bij op en het zal je niet verbazen… Het verblijf in de Winterlodge van Duynpark Het Zwanenwater in de kop van Noord-Holland bezorgde ambassadeur Marleen en haar gezin een warm winters weekend!

Op naar Callantsoog

Van Zuidoost-Nederland naar het noordwesten is een autorit die met een peuter en kleuter op de achterbank lang genoeg duurt om de verwachtingen hoog te doen oplopen en het al dan niet aanwezige engelengeduld eens flink op de proef te stellen. Maar iedereen heeft er zin in! De snelweg brengt ons van polder langs randstad naar badplaats Callantsoog, waar het duingras al staat te wuiven en de zeewind ons enthousiast begroet. Yes, we zijn aan de kust!

De Winterlodge van Duynpark Het Zwanenwater

Duynpark Het Zwanenwater is een kleinschalig vakantiepark dat voornamelijk bestaat uit sfeervol ingerichte lodges (safaritenten) die van alle gemakken zijn voorzien. Twee lodges zijn geïsoleerd en voor deze tijd van het jaar omgedoopt tot Winterlodge. Voor de waaghalzen onder ons! De rest van de lodges houdt intussen een winterslaap, dat betekent lekker veel privacy voor ons.

De houtkachel brandt al bij aankomst en een fles rode wijn staat voor ons klaar. Wat een warm welkom! In één oogopslag wordt duidelijk dat een verblijf in dit mooie tenthuis allesbehalve behelpen is. Rond de kachel is de gezellige zithoek, de badkamer heeft verwarming, de keuken bevat alles wat je nodig hebt inclusief een koelkast en het beddengoed ligt voor ons klaar. De lodge is knus verlicht en overal staan kaarsjes. Uit voorzorg liggen er voldoende plaids én er staat extra verwarming in de startblokken, mocht het nodig zijn. We hebben hier werkelijk niets te vrezen van Koning Winter! Dit wordt volop genieten van elkaar, de rust en de Hollandse kust.

Niets te vrezen van Koning Winter!

Samen rond de kachel kruipen

Aan zee pauzeert de wind nooit maar dit weekend is hij stormachtig van aard. Genieten geblazen! Hij danst rond onze Winterlodge, vastberaden ons met tent en al mee de lucht in te nemen. Ondanks, of misschien wel dankzij het duwen en trekken van Jan de Wind en de regen die op het canvas tikt, zitten wij er relaxed en warmpjes bij. We spelen spelletjes en hebben alle tijd om voor te lezen en zelf in een boek te duiken. Water voor thee en koffie koken we intussen in een ketel op de houtkachel. Deze vertraging in de dagelijkse dingen gaat als vanzelf en smaakt naar meer. Er is geen tv en daarmee is ook de behoefte aan een scherm verdwenen. Een zeer welkom bijeffect. In de avond kruipen de kinders met veel zin in hun gezellige bedstee en wij gooien nog maar een houtblokje op het vuur. Wijn. Kaasje. Boek. Nog net niet met de kippen op stok maar het scheelt niet veel.

Wandelen, fietsen en badderen!

De ligging van ons verblijf is fantastisch want zelfs met kleine kinderen is alles op loopafstand te vinden. De zee, natuurgebied Het Zwanenwater én een gezellig dorpsplein is maximaal 15 minuten wandelen! Daarnaast staan er twee fietsen in onze voortuin dus de auto komt de parkeerplaats niet af. We lezen over de twee natuurlijke duinmeren die in natuurgebied Het Zwanenwater liggen, de grootste die West-Europa kent. Dat moeten we natuurlijk zelf gaan zien. Op avontuur! Er lopen twee wandelroutes in dit vogelrijke gebied, wij kiezen voor de kindvriendelijke variant van twee kilometer. Vanuit een vogelkijkhut speuren we het Eerste Water af. Er is vandaag geen lepelaar, zilverreiger of grote zaagbek te bekennen maar we komen alle vier wel met een frisse neus terug. Gelukkig zijn we direct na het ontwaken al begonnen met het warm stoken van de hot tub. Na deze verfrissende ochtendwandeling dompelen we ons met z’n viertjes onder in een dampend bad in de koude buitenlucht. De ultieme beloning voor deze vroege vogel activiteit!

Strandtent WOEST aan zee

Na heel veel regen komt onverwacht ook zonneschijn én verschijnt er een strakblauwe lucht. Wat een onverwacht cadeautje! Laarzen aan, shawl om en hup naar zee! We struinen over het strand, tekenen poppetjes in het zand, doen net alsof we kunnen vliegeren en staren als gehypnotiseerd naar de branding waar de onstuimige golven onafgebroken breken. Zonder een bezoek aan een fijne strandtent is een strandvakantie slechts half werk vinden we dus zodra de wind onze oren doet suizen, stappen we binnen bij WOEST. Een prachtige, grote strandtent met een knapperend vuurtje, een speelhoek en warme choco met slagroom en bitterballen op de kaart. Bingo!

Voldaan en met rode wangen keren we terug naar onze Winterlodge. Waar het zo behaaglijk is als thuis maar waar samenzijn gemakkelijker lijkt omdat iedere vorm van afleiding ontbreekt. Hadden we nog maar meer tijd samen, hier. Dan namen we vast en zeker ook de veerboot naar ons favoriete Waddeneiland Texel. In de zomer is het hier gegarandeerd fantastisch maar mag ik even pleiten voor het jaargetijde dat iets minder voor de hand ligt? Wat hebben we genoten van het vuur, de regen, de winterzon en de harde wind. Op het strand werden ook wij weer kind, samen met de kinderen. Alsof de tijd even, een weekend lang. Stil. Stond.

Een verblijf in de Winterlodge iets voor jou?

Wees niet bang voor kou en breng deze winter nog een paar dagen aan zee door in de Winterlodge van Duynpark Het Zwanenpark. Hartstikke comfortabel, knus en rustgevend. En de Noordzee met haar woeste golven is het hele jaar door betoverend.

Kijk of er nog een plekje vrij

Overzicht