Twee witte en twee bruine Alpaca's op de boerderij in Drenthe

Feed & Greet: een uurtje gezellig samenzijn
Eropuit: Alpaca’s aaien in Drenthe

Twee witte en twee bruine Alpaca's op de boerderij in Drenthe

Een uurtje tussen de Alpaca’s is pure ontspanning! Op Alpaca boerderij Zonneveld in Drenthe maak je kennis met deze bijzondere dieren tijdens een feed & greet.

Alpaca’s: schattig en aaibaar

Instagram staat vól met mooie plaatjes en ook in de winkels kun je er niet omheen: eenhoorns, flamingo’s en Alpaca’s zijn hot! Maar, wat met een eenhoorn niet kan, lukt met een Alpaca wel: je kunt ze aaien! Ze zijn heerlijk zacht en schattig om te zien en het zijn slimme, nieuwsgierige dieren met een rustig karakter. De dieren zijn ook graag in het gezelschap van mensen. Een uurtje tussen de Alpaca’s is pure ontspanning: je wordt er hartstikke blij van!

Een close up van een bruine Alpaca met heldere ogen

Een tiener met een blauwe jas geeft een Alpaca een wortel Een lichtbruine Alpaca kust een meisje met een blauwe jas en blonde lange haren op de wang

Oase van rust in Drenthe

In een oase van rust, middenin Drenthe, ligt Zonneveld, het domein van Sander en Joanna. In deze prachtige omgeving staat hun mooie huis met bed & breakfast, een kleine camping, twee trekkershutjes en de Alpaca boerderij. Hier richten zij zich met veel plezier en liefde op het vermeerderen van hun hobby Alpaca’s. De liefde voor Alpaca’s delen zij graag met anderen, vandaar dat je op hun boerderij kennis kunt maken met deze bijzondere dieren.

Meisje Meike straalt tussen de Alpaca's Meisje Jasmijn geeft een witte Alpaca te eten, met een grote glimlach op haar gezicht

Feed & Greet

Met een bakje voer in de hand maken we al snel vrienden met de kudde. De meeste Alpaca’s eten uit de hand en komen je uitgebreid bekijken en besnuffelen. De dieren zijn vertederend en grappig. Terwijl wij de Alpaca’s voeren, vertelt Joanna ons alles over de dieren en de boerderij. Ik zie mijn dochters genieten van het contact met de Alpaca’s. Een uurtje met deze lieve dieren is heerlijk rustgevend. We vinden dat onze Feed & Greet met de Alpaca’s véél te snel voorbij gaat. Wat is dit leuk!

Alpaca kerstfeest

Naast de Feed & Greet organiseren Sander en Joanna ook wandelingen met de Alpaca’s en kun je zelfs overnachten bij de Alpaca’s. Er is zelfs een speciaal Alpaca kerstfeest. Dit avontuur begint met een Alpacawandeling van ongeveer een uur. Hierna warm je lekker op bij een kampvuur en geniet je van de dieren, heerlijke glühwein, warme chocomel, kerststol en marshmallows. Kijk voor meer informatie op www.zonneveldalpacas.nl.

Tijdens een feed & greet mag je Alpaca's knuffelen en te eten geven.

Handig om te weten:

Wat? Feed & Greet met Alpaca’s
Waar? Zonneveld Alpaca’s, Kanaal Westzijde 2a, 7937 TL Tiendeveen
Duur? De Feed & Greet duurt ongeveer een uur.
Prijs? € 10,00 per persoon. In de schoolvakanties gelden vaak kortingsacties.
Kinderen? Onder begeleiding van een volwassene kunnen kinderen van alle leeftijden meedoen met de Feed & Greet.

Overzicht