Ter land, ter water en in de lucht
Flevoland: 3 x adrenalinekick

Flevoland: een beetje onbekend nog, maar niet onbemind. Deze jongste provincie van Nederland leent zich namelijk prima voor een weekendje vól adrenaline! Ik tip je drie spectaculaire activiteiten die zorgen voor een heuse kick. Ga mee op avontuur in Flevoland!

Tip 1: Full speed over de golven van het IJsselmeer

Laat je haren maar wapperen! In eenn knaloranje powerboot ga je met snelheden tot maar liefst 100 kilometer per uur richting een paar andere krachtpatsers op het IJsselmeer: de windmolens. Onderweg naar dit park op het water vertelt een gids je alles over de kracht van wind en duurzame energie. Een uitje voor dames en heren met pit!

Fasten your seatbelts!

In de lucht zie je pas echt hoe uitgestrekt Flevoland, de grootste polder van de wereld, is. Zwevend tussen de wolken zie je de Oostvaardersplassen (ja, die van de natuurfilm De Nieuwe Wildernis), kleurrijke tulpenvelden, het historische vissersdorpje Urk en de spectaculaire achtbanen van Walibi Holland. Heb je altijd al eens willen weten hoe het is om zelf te vliegen? Boek dan een vliegles, sensatie gegarandeerd!

Catamaranstrand op Flevoland

Varen en zeilen, Flevoland is ervoor gemaakt! Laat je landen op het grootste catamaranstrand van Europa. In dit paradijs voor watersporters raas je met een catamaran door de ruigte van de voormalige Zuiderzee richting forteiland Pampus. Net alsof je vliegt, inclusief een spectaculaire landing op het strand. Wat een bijzonder gevoel! Let wel goed op en ga op tijd ‘overstag’, een nat pak is zó gehaald!

Praktische informatie:

Meer weten over deze avontuurlijke provincie?
Kijk dan op Visit Flevoland

Overzicht