Een van de 9 slaapkamers van Kasteelboerderij D'Ouffenhoff

Familieweekend met sfeer én privacy
Groepsaccommodatie: Kasteelboerderij van d’Ouffenhoff

Een van de 9 slaapkamers van Kasteelboerderij D'Ouffenhoff

Het toverwoord tijdens een familieweekend? Privacy. Zo’n weekend staat of valt met een eigen plekje waar je je terug kunt trekken. Zo blijft het gegarandeerd gezellig (toverwoord nummer twee). Maar vindt maar eens een vakantiehuis voor een grote groep waar je ook nog eens genoeg ruimte voor jezelf hebt…

Wij hadden het gauw bekeken. Weekendje weg met de hele familie? Super leuk, maar dan wel in de Kasteelboerderij van Erfgoedlogies d’Ouffenhoff. Want: hier heb je allemaal (bij alle 9 slaapkamers!) een eigen badkamer. Hoe lekker dat is? Héél lekker! Je eigen spullen kunnen laten slingeren in de badkamer en niet op elkaar hoeven wachten. Ga maar na: als je met 18 mensen eerst nog even wilt douchen voor je ergens naartoe gaat kom je nergens voor 12 uur.

Ook top trouwens ’s ochtends vroeg: de speelhoek voor kinderen op de overloop met PlayStation 3. Zo fijn om weer eens lekker uit te kunnen slapen!

De buitenkant van de kasteelboerderij van d'OuffenhoffEen jongetje met koffertje op wieltjes, gezien tussen de lavendel doorSlaapkamer met tweepersoonsbed met wit linnengoed en zachte tinten op de wand

Twee zithoeken in de Kasteelboerderij

De twee ruime zithoeken geven ook een gevoel van privacy. Zo kun je ook met een grote groep toch intieme hoekjes maken om uitgebreid bij te kletsen. Wij vonden het ideaal: in de woonkamer deed een groep een spelletje en in de opkamer zat een ander clubje tv te kijken. In de eetkamer ook echt genoeg stoelen voor iedereen: wel 20. En de keuken is groot genoeg om een compleet feestmaal te bereiden en echt voorzien van alle toeters en bellen: van een keukenmachine tot mixers en van twee (!) vaatwassers tot een dubbele koelkast. Het leek wel een opname van MasterChef!

De sfeer is ook zo fijn. Alles is prachtig aangekleed, met aandacht voor detail. Het voelt ook als een heel historisch plekje, al is het flink gerenoveerd begin dit jaar. De koffers op de slaapkamers, de oude prenten aan de muur, de warme tinten (en open haard!) in de woonkamer, de tegeltjes op de badkamervloer… ze zorgen voor authenticiteit en sfeer. Heel wat anders dan de groepshuizen waar je vaak terecht komt op vakantieparken!

Zithoek nr 2 in de kasteelboerderij met een bank en losse fauteuilsEen van de zithoeken met banken bij Kasteelboerderij d’OuffenhoffRuime keuken, landelijke stijl, met geblokte tegelvloer in Kasteelboerderij d’Ouffenhoff

Eropuit in de omgeving van D’Ouffenhoff

In de omgeving is veel leuks te doen. Baarlo heeft een klein maar knus centrum met leuke terrasjes, winkels en oude straatjes met kinderkopjes. Het is een kastelendorp, je kunt er mooie fiets- en wandeltochten maken. Wij namen het pontje naar Steyl om even een terrasje te pikken toen we net waren aangekomen, daarna hebben we een hapje gegeten bij het stoer-industriële Maes 21 (met zicht op het pontje, hypnotiserend!).

De volgende dag gingen we met z’n allen naar Kasteel De Keverberg in Kessel. De ruïne werd omgetoverd in het meest moderne middeleeuwse kasteel van Nederland, met een mooie strakke glazen constructie bovenop het oude gedeelte. De kinderspeurtocht was erg leuk voor onze kinderen (en leerzaam voor ons). Tip: kies voor de speurtocht waarbij je op het laatst de schatkist open mag maken. Maar Speelpark Klein Zwitserland of Toverland zijn bijvoorbeeld ook prima te doen vanuit d’Ouffenhoff.

Een jongetje leunt op de slagboom van een pontje en kijkt naar de overkant van het water. Restaurant Maes 21 met tafeltjes in de serre en een fiets aan de muurEen close up van Kasteel Keverberg in Kessel.(foto: VVV Limburg)

Privé tuin met trampoline

Terug bij de Kasteelboerderij doken we lekker nog even met een aperitiefje de tuin in voor we aan het eten begonnen. Het fijne van dit groepshuis vonden wij ook dat je hier een eigen ruime tuin hebt, mét trampoline. Op het erf vind je een leuk speelpark, een tafeltennistafel en allerlei skelters voor de kinderen, maar het is ook fijn om je met je eigen groep onder elkaar terug te kunnen trekken. Want uiteindelijk draait het daar toch om tijdens zo’n weekend: quality time met elkaar.

Lange gedekte tafels in de tuin van Kasteelboerderij d’Ouffenhoff

Fijne extra’s bij je verblijf

Dit is echt een ideaal adres als je op vakantie gaat met een groep. Bart en Liesbeth nemen je graag alle ‘rompslomp’ rond zo’n familieweekend uit handen. Zo kun je een ‘kok in je cottage’ bijboeken: een privé chef die voor jouw gezelschap kookt zodat je niet zelf voor een grote groep hoeft te kokkerellen. Flessen wijn kun je vooraf laten bezorgen, ongeopende flessen gaan retour en krijg je gewoon vergoed. Wil je gaan fietsen, dan kun je ook huurfietsen bijboeken, ze staan klaar bij je huisje. En er is nog veel meer mogelijk. Je kunt zelfs een hot tub bijboeken! Zaaaalig…

Fijne adressen in de buurt

  • In het dorp: koffie en vlaai bij een mooie woonwinkel, Hoeve Hofackers
  • Restaurant bij pontje Steyl: Maes 21. Met kruiden uit eigen tuin!
  • Leuke terrassen in Steyl: het Veerhuis en het terras van botanische tuin Jochumhof (let op, entree betalen)
  • Kasteel De Keverberg in Kessel
  • Mooi terras aan de Maas bij het kasteel in Kessel: Hostellerie De Neerhof
  • Nieuwe Maasboulevard in Venlo
  • Leuk dakterras met uitzicht over de Maasboulevard: Scheuten terras van restaurant Cabillaud, boven Theater De Maaspoort (dé hotspot van Venlo!)

 

Ben jij aan de beurt om het familie- of vriendenweekend te organiseren?

En wil je graag meer weten over d’Ouffenhoff? Neem snel een kijkje bij de

Kasteelboerderij van d’Ouffenhoff

Overzicht