Vrouw met rieten hoedje staart over helderblauw water

Heerlijke najaarsbestemming
Najaar op Formentera, 23 graden in oktober

Vrouw met rieten hoedje staart over helderblauw water

In het voorjaar bezocht ik voor het eerst een van de Spaanse eilanden, parel Formentera. Ik verloor mijn hart aan dit fijne kleine eiland met prachtige baaien, helderblauw water, witte stranden, mooie strandtentjes, restaurantjes, bijzondere slaapplekken en leuke dorpjes. Tijdens de zomermaanden is het druk, maar het voor- en najaar zijn geweldig!

(Herfst-)vakantie op Formentera

Een najaarsvakantie op het Spaanse eiland Formentera biedt volop voordelen ten opzichte van het hoogseizoen. Het eiland heeft nog een heerlijke temperatuur van gemiddeld 23 graden en de hotels bieden aantrekkelijke tarieven voordat zij hun deuren voor het winterseizoen gaan sluiten. Voor een fractie van de prijs in het hoogseizoen heb je een top appartement of hotelkamer tot je beschikking. “Niet alleen de prijs is extra aantrekkelijk in oktober”, zegt Carlos Bernus, marketing manager van de VVV Formentera. “ook is het rustiger op het eiland en heb je al snel een privéstrand”.  

‘Klein zusje van Ibiza ideaal voor het najaar’

De charme van Formentera is de kleinschaligheid. De rust en natuur, het gebrek aan billboards en toeristenvermaak, vormen de ideale omgeving om ontspannen vakantie te vieren. Doordat Formentera klein is, kun je eenvoudig op de fiets of per scooter het eiland verkennen. Er zijn fietsroutes, maar nog heerlijker is het om te dwalen en verdwalen. Je komt bij de mooiste (verlaten) strandjes terecht en ontdekt de meest leuke tentjes. Zwemmen in de turquoise zee van Formentera is in de maand oktober nog heel aangenaam en een privé strandje is in deze maand snel gevonden.

Een vakantieganger met rieten hoedje kijkt uit over het helderblauwe water.

Culinair genieten op Formentera

Formentera heeft verschillende restaurants van topniveau waaronder het Michelinster restaurant Can Dani. De hele maand oktober zijn zij nog open en chef Ana Jimenez kookt er de sterren van de hemel. Maar ook visrestaurants direct aan zee, toprestaurants in de hoofdstad of genieten van drinks & bites terwijl de zon in de zee zakt. Culinaire verwennerij op hoog niveau! Bekijk deze leuke adressen.

Meer lezen?

Lees de leukste tips voor Ibiza en Formentera.

How to get there?

Formentera maakt deel uit van de Balearen eilandengroep en ligt in de Middellandse Zee. Het eiland heeft geen eigen vliegveld, je vliegt op Ibiza. De overtocht van Ibiza naar Formentera per boot is in oktober 25% goedkoper dan in het hoogseizoen. Er gaan ongeveer 20 boten per dag.

Overzicht