Vallei van de Loire

Prachtig stadje in de Auvergne-Rhône-Alpes
Frankrijk: onthoud Le-Puy-en Velay, een charmant stadje

Vallei van de Loire

Ben je deze zomer op vakantie in de regio Auvergne-Rhône-Alpes en in de buurt van het stadje Le-Puy-en-Velay? Zet dit prachtige stadje dan zeker op je lijstje!

Le-Puy-en-Velay

Le-Puy-en-Velay is de belangrijkste stad van het departement Haute-Loire. Dat deze stad iets heeft met de katholieke kerk is wel duidelijk. Een blikvanger is het indrukwekkende standbeeld van Maria met kind dat met 23 meter hoog boven het stadje uitsteekt. Pronkstuk van de stad is de kathedraal Notre-Dame. Dit middeleeuwse monument heeft zelfs een plekje op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. We slenteren door de smalle straatjes van de schilderachtige oude binnenstad. Daarna schuiven we aan bij La 5ème Saison in de Rue Raphael: een knus restaurant waar je heerlijk lokaal kunt eten.(Foto: L. Olivier Auvergne-Rhône-Alpes Tourisme)

Pelgrimsroute

Le-Puy-en-Velay is één van de belangrijkste startplaatsen van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella in Spanje. De Sint Jacobschelp, het symbool van pelgrims, zie je dan ook overal terug. Iedere dag, na de ochtendmis, vertrekken er tientallen wandelaars.

Pue de Lumières lichtfestival

Een bezoek aan Puy de Lumières is zeker de moeite waard. Iedere avond worden alle monumenten door een sprookjesachtige lichtshow verlicht. Er is een speciale wandelroute van ongeveer 1,5 kilometer waarbij je alle magisch verlichte monumenten ziet. Puy de Lumières is te zien tot eind september: iedere avond als het donker invalt tot middernacht.Graag meer weten over dit charmante stadje? Lees meer. 

Overzicht