Vlonderpad in natuurgebied

Luxe verwenadresjes
Tip: samen genieten bij de Dorpswoning in Brabant

Vlonderpad in natuurgebied

Niets fijner dan een weekendje weg met de liefsten om je heen. Of het nu je ouders, familie, gezin of beste vriend(inn)en zijn, samen zijn is fijn. Samen herinneringen maken, lachen, kletsen, lekker lang tafelen, wandelen… In het zuiden van Brabant, vlak bij de Belgische grens, liggen verspreid over Leende, Leenderstrijp en Borkel en Schaft de vakantiehuizen van de Dorpswoning. Deze huizen lenen zich perfect voor een paar dagen samen genieten.

Ik verblijf een paar dagen in de Pastorie in Borkel en Schaft en ervaar niet alleen de charme van de Dorpswoning, ook de schoonheid van het Brabantse land.

Dorpswoning de Pastorie

Het regent de hele dag onafgebroken, het is zo’n winterdag waarop het maar niet licht lijkt te worden. Toch zie ik onderweg de schoonheid van de Brabantse dorpen waar ik doorheen rijd. De authentieke langgevel boerderijen langs de klinkerweggetjes zijn stuk voor stuk pareltjes. Bij aankomst bij Dorpswoning de Pastorie in Borkel en Schaft vergeet ik à la minute het grijze karakter van de dag. Het is aangenaam warm in huis, de lampen branden uitnodigend en ik hoef alleen maar op het knopje van het koffiezetapparaat te drukken voor een dampend kopje koffie.

We dwalen door de grote kamers, bewonderen het sfeervolle interieur, staren naar buiten langs de grote beuk over de landerijen, rennen de trap op in de imposante hal om een slaapkamer uit te kiezen en besluiten direct de open haard aan te steken. Wat een heerlijk groot huis (12 personen) voor ons familieweekend! Zoveel ruimte aan de enorme zelfgemaakte eettafel, zo gezellig ook zo’n brandend vuurtje in de woonkamer.

De dames van De Dorpswoning, Ellen en Lian, laten nog even hun gezicht zien om te controleren of alles naar wens is. Het is een hartverwarmend weerzien, we kennen elkaar al vanaf de begintijd van Bijzonder Plekje. De dames zijn wandelende visitekaartjes voor de Brabantse gastvrijheid. Aankomende gasten worden nog altijd persoonlijk welkom geheten, bij elk vakantiehuis. 

Luxe verwenadressen met een warm welkom

Dat welkom heten is nog best een uitdaging. Lian & Ellen van De Dorpswoning hebben inmiddels twaalf luxe vakantiehuizen in hun portefeuille. Van knusse tweepersoons huizen tot een 17-persoons landhuis, perfect voor een familieweekend of vriendinnenweekend in Brabant. Ik breng er graag een paar bij je onder de aandacht:

  • Allereerst natuurlijk het huis waar ik logeer: de Pastorie in Borkel en Schaft. Een groot huis voor twaalf personen, met open haard, twee badkamers, vijf slaapkamers en als eyecatcher de lange eettafel.
  • 2-persoons vakantiehuis Het Atelier is een echt bijzonder plekje. Het rietgedekte huisje, een voormalig atelier, is licht en modern en kijkt door de openslaande deuren uit over de weilanden.
  • In het Leenderbos ligt 4-persoons huisje In het Bos, met een eigentijds interieur.
  • Verzamel vrienden en familie voor een weekend logeren op een landgoed. Landgoed Valkenhorst heeft met 9 slaapkamers en 4 badkamers plaats voor 17 personen.

En goed om te weten: honden zijn welkom in de vakantiehuizen!

Wat ga je doen vanuit je Dorpswoning in Brabant?

Los van het samen zijn is het ook fijn om samen op pad te gaan. En dat kan echt perfect vanuit de Dorpswoningen. De paden op, de lanen in! Vanuit bijna elke Dorpswoning wandel je zo de natuur in, onderdeel van natuurgrenspark De Groote Heide. Dit natuurgebied strekt zich uit vanaf de groene zuidkant van Eindhoven tot over de Belgische grens bij de Achelse kluis. Het bestaat uit een aantal kleinere natuurgebieden, waaronder het Leenderbos, de Strabrechtse Heide en de Malpie. Bossen, heide en vennen wisselen elkaar af, doorkruist door wandel-, fiets en ruiterpaden.

Vanuit de Pastorie in Borkel en Schaft loop je in enkele minuten naar de Malpie, waar je diverse rondwandelingen kunt maken, van 5 tot 11 kilometer. Gevarieerd en mooi! Ik besef me weer dat ik altijd veel te weinig tijd vrij maak om de natuur in te gaan. Hoewel het buiten grijs en grauw is, geniet ik met volle teugen van het buiten zijn, de ruimte, de frisse lucht en het wandelen. Daarnaast maakt wandelen het ook altijd mogelijk om lekker te kletsen.

Daarnaast is er nog zoveel meer mogelijk in de omgeving van Leende, Leenderstrijp en Borkel en Schaft:

  • Bezoek designstad Eindhoven en het hippe Strijp-S. Ga winkelen, lunchen bij Piet Hein Eek, koffie drinken bij het Ketelhuis…
  • Vraag Lian en Ellen naar de mogelijkheden voor een kookworkshop. Samen kokkerellen en vervolgens aanschuiven, heerlijk toch?!
  • Liever niet zelf koken tijdens jullie weekendje weg. De dames regelen met plezier een kok aan huis.
  • Iets te vieren? Vier het met bubbels en laat een hot tub bij jullie Dorpswoning plaatsen.
  • Huur fietsen en verken een van de vele mooie routes. Even de grens over naar België?

Ik noem slechts enkele van de huizen en enkele van de mogelijkheden. Er zit niets anders op dan zelf op verkenning te gaan. Welk huis past het beste bij jouw wensen? Wat wil je het liefste gaan doen tijdens je vakantie in Brabant?

Bekijk het volledige aanbod van de Dorpswoning

Overzicht

Ook leuk om te lezen