Weg van huis toch lekker thuis
Stedentrip Lissabon: Overnachten bij Baixa House

Leven als een local in Lissabon was nog nooit zo gemakkelijk. Midden in het oude centrum – door de locals ook wel ‘baixa’ genoemd – vind je het Baixa House. Een 18e-eeuws gebouw met 13 verschillende appartementen, allemaal sfeervol ingericht. Ieder appartement heeft een keuken, zitkamer en privé badkamer. Er hangt een prettige, persoonlijke en huiselijke sfeer.

Beetje verstopt in de stad

Niets aan de gigantische buitendeur doet vermoeden dat er appartementen achter schuil gaan. Het is maar goed dat je bij je reservering het huisnummer krijgt en weet op welke bel je moet drukken. Er zijn 13 appartementen, verdeeld over 5 verdiepingen en allemaal vernoemd naar een ander park in Lissabon.

Er is jarenlang gewerkt aan het restaureren van de originele elementen van het huis. Overal zijn prachtige details te zien: marmer in de badkamer, originele 16e-eeuwse tegels langs de wand en een lamp gemaakt door een lokale designer. De appartementen hebben hoge plafonds en er komt veel licht binnen. Het interieur is minimalistisch, subtiel aangekleed met kleurrijke meubels, kussen en kleden. Een mooie mix van oud en nieuw. De witte ruimtes hebben allemaal een hun eigen stijl en voelen huiselijk aan. Je kunt hier een nachtje slapen, maar gerust ook een aantal weken blijven – net wat bij jouw reiswensen past.

Wml0a2FtZXI=

Persoonlijke service

Baixa House bestaat dan wel uit appartementen, de service heeft veel weg van een hotel. Je wordt er ontvangen als een vriend. Verbaas je niet als je gevraagd wordt waar je interesses liggen of wat je het liefst voor je ontbijt eet. Persoonlijke aandacht staat hier hoog in het vaandel. De service is precies zoals je het hebben wilt: onzichtbaar als je het niet nodig hebt en gemakkelijk te vinden als dat wel zo is. Elke ochtend hangt er een lief zakje met vers brood aan je voordeur. Vruchtensap, melk en yoghurt vind je in de ijskast. En als je thuiskomt: een klein taartje voor bij de thee. Ook wordt er dagelijks schoongemaakt. Baixa house is duidelijk meer dan een gewoon appartement.

Appartement Alorna

Wij verbleven in het appartement ‘Alorna’, op de eerste verdieping. In dit appartement ligt de slaapkamer aan de achterkant van het gebouw, erg fijn omdat het pand aan een drukke straat ligt. Er is een grote woonkamer, die grenst aan een open keuken. De keuken is goed uitgerust met een oven, espresso machine en er is zelfs een wasmachine en droger. Ook de basisingrediënten voor een huisgemaakte maaltijd zijn aanwezig. Mocht je meer nodig hebben, dan kun je verderop in de straat boodschappen doen. Geen zin om te koken? Een paar stappen de deur uit en je hebt keuze uit vele verschillende restaurantjes.

De beste locatie in Lissabon

Een fijne plek op een goede locatie blijft toch de beste basis voor een heerlijke stedentrip. Baixa House ligt midden in het historische district van Lissabon, tussen leuke cafeetjes, winkeltjes en vlak bij de mooiste pleinen van de stad. Ook rijdt de beroemde tram 28 zo voor je voordeur langs. Alfama (waar sommige van de enige overgebleven gebouwen van na de verwoestende aardbeving van 1755 nog staan), het Rossio Plein en de hippe buurt Chiado zijn allemaal op loopafstand.

Bij aankomst ontvang je een mooie trommel vol met visitekaartjes van leuke tentjes in de buurt en wordt het gestimuleerd om deze aan te vullen met je eigen ontdekkingen. Dit zijn onze ontdekkingen:

10x leuk & lekker eten in Lissabon

Praktische informatie:

Waar: Baixa House, 18 Rua dos Fanquerios, Lissabon.
Vervoer: TAP Portugal vliegt meerdere keren per week naar Lissabon.
Prijzen: vanaf € 115,- per nacht per appartement.

Lees alle tips voor een vakantie in Portugal

Overzicht