Transparante kubus in een weiland in Brabant

Slapen in de natuur
Box&breakfast, mini-avontuur in Brabant

Transparante kubus in een weiland in Brabant

Box&breakfast; op avontuur in de natuur. Ambassadeur Marleen sliep in een transparante box op een unieke plek midden in Nationaal Landschap Het Groene Woud in Brabant. Met de natuur als behang, een heerlijk bed en (met een beetje geluk) reeën in de voortuin kan de echte natuurliefhebber zich bij dit verblijf niet meer wensen.

In Boxtel en omgeving kun je tot en met september wel heel bijzonder overnachten. Op vier unieke plekken omgeven door wei en bos staan namelijk vier doorzichtige pop-up slaapunits verstopt. Een mooie manier om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en voor even één te worden met het buitenleven.

Mini-avontuur op het Brabantse platteland

Ik blijf slapen in box&breakfast Wildspot in Liempde en meld me bij gastheer Jos van café ’t Groene Woud. Met een koeltas gevuld met ontbijt, een thermoskan heet water en een routebeschrijving sta ik tien minuten later weer buiten. Nog 300 meter de weg volgen, dan parkeren, lopend het oude spoor over, naar rechts en via de perenboomgaard alsmaar het onverharde pad blijven volgen… een heus mini-avontuur! Het is een mooie zonnige avond op het Brabantse platteland, ik heb er zin in en ga op zoek naar mijn ‘huis’ voor één nacht.

Hertjes spotten vanuit box&breakfast

Gevonden, links van mij staat ie dan! De avondzon schijnt als een spotlight op de transparante wanden. Het lijkt zo wel een kunstwerk, omgeven door al die verschillende kleuren groen. De hoge bomen verwelkomen me al wuivend maar verder hoor en zie ik niets of niemand. De box is als een glazen kamertje met een enorm bed er in. Gek genoeg voel ik me hierin helemaal niet bekeken omdat ik het idee heb dat ik in de wildernis verblijf, ver van de bewoonde wereld. Er is een draagbaar toilet, een jerrycan met water en een kast vol handigheidjes zoals een powerbank, lantaarn en een tekentang. Ik red me hier wel. En wat een plek! Ik begrijp de naam Wildspot volkomen en geloof meteen dat de kans op een bezoekje van een ree hier aanzienlijk is. Stiekem kijk ik al rond om te zien of ergens oortjes boven het hoge gras uit piepen.

Kamperen maar dan met boxspring

Omdat het nog te vroeg is mijn bed in te duiken, besluit ik een mooie avondwandeling te maken. Via de oude spoorlijn volg ik een pad dat me langs een aantal( vis)vijvers vol prachtige roze en witte waterlelies leidt. Er is hier een groots vogelconcert gaande en ook de kikkers laten weten dat ze er zijn. Wat is het hier groen! En dit is nog maar een klein stukje van Het Groene Woud, dat belooft wat. Ontspannen en opgewarmd kruip ik in bed. Het koelt flink af maar mijn dekbed heeft alles onder controle, best een geruststelling. Het voelt bijna als kamperen, met als wezenlijk verschil dat ik me op mijn zij draai in een boxspring bed, in plaats van op een luchtbedje.

Ontbijtje in de zon

Zodra de zon op komt, word ik even wakker, ik schiet overeind. Het is nog vroeg, dit is mijn kans! Als vanzelf schieten mijn ogen van links naar rechts. Jammer, geen reeën te bekennen. Dat mijn bril naast me ligt helpt natuurlijk ook niet maar echt wakker worden wil ik nog niet. Ik dut weer lekker in. Zoals in een tent is alles ’s ochtends een beetje klam. Het geeft niks want om 8:30 schijnt de zon lekker binnen en is het meteen aangenaam. Ik schiet in mijn kleren en dek de tafel buiten. Deze doordeweekse dag begint met een prima ontbijtje met mijn neus in de zon en mijn voeten in het gras!

Écht samen zijn

Ik kan me voorstellen dat dit bijzondere verblijf romantisch is met je lief maar dit bed in de wei leent zich ook perfect voor een avondje bijkletsen in pyjama met een vriendin. Je hoeft hier niets want er ís niets. Geen afleiding maakt echt samenzijn zoveel gemakkelijker. Ik heb genoten en wanneer ik de box op slot draai zie ik nog net een enorme haas wegschieten. Yes, tóch nog wild gespot!

Goed om te weten:

  • In september heb je het allermeeste kans om hier reeën te spotten.
  • Een deel van de opbrengst van dit project komt ten goede aan de natuur rondom Boxtel.

Wil jij ook op mini-avontuur in zo’n bijzonder tiny house in Brabant?

Overzicht

Ontdek ook deze plekjes: