Industrieel overnachten
Stedentrip Nijmegen: Slaap bij Hotel Nimma

In Hotel Nimma in Nijmegen willen ze graag dat je je thuis voelt. Of je nu backpacker, buurtbewoner, expat of een romantisch stelletje bent – Nimma is voor iedereen. Een hip hotel met industriële uitstraling, maar toch ook huiselijke sfeer.

De inrichting versterkt dat gevoel, met veel tinten groen en planten. Er zijn gezellige zitjes bij de ingang, een speelhoek voor de kinderen en een hok voor huiskonijn Otje. Het zonovergoten terras aan de voorkant van het pand maakt het helemaal af.

Home sweet home bij Nimma in Nijmegen

Eigenaar Marc Burgers vertelt over de wens om Nimma een thuis te laten zijn voor iedereen. Een laagdrempelig hotel waar je als zakenreiziger, maar ook als student, zo binnen loopt. Ik zag bij aankomst een vrouw in handdoek en met haar haren in de verf bij de receptie om een föhn vragen, dus volgens mij lukt dat thuisvoelen hier wel.

Het hotel heeft haar naam te danken aan de studenten die Nijmegen vaak Nimma noemen. Het pand was vroeger het kantoor van Nuon en is jarenlang een kraakpand en locatie voor illegale feesten geweest. De lekkere losse, creatieve en gezellige sfeer is niet verloren gegaan in de verbouwing.

Lichtgevende druppels in de lobby

Ook erg leuk, zeker omdat je het niet meteen doorhebt, is de lichtgevende receptie. Waar het op het eerste gezicht lijkt alsof er gewoon verschillende lichteffecten in lopen, zag ik later pas dat er allerlei informatie op staat. Het weer, informatie voor de hotelgasten, voetbaluitslagen – er komt van alles voorbij. Het lijken wel druppels van licht te zijn; zou dat een verwijzing zijn naar de Waal die door Nijmegen loopt?

Heerlijk eten in huiselijke sfeer

Het is direct duidelijk dat het hotel graag meer wil zijn dan alleen een hotel; er is een restaurant aanwezig waar je welkom bent voor een maaltijd, maar ook om te werken en ontmoeten. De keuken staat letterlijk in de lobby, een oude zeecontainer waar je doorheen kijkt naar het restaurant. Het restaurant is gezellig ingericht met houten tafeltjes, mooie verlichting en vrolijke kussentjes. Een verdwaalde kinderknuffel uit de speelhoek versterkt de gemoedelijke sfeer. Er staat ook een houten tribune om lekker op te hangen als je liever niet aan tafel eet of borrelt. Mijn favoriete plekje is helemaal achter in het restaurant, in de vintage stoelen.

SG90ZWwgTmltbWE=

Donald Duck op je kamer

Er zijn 27 kamers, waarvan ook kamers voor het hele gezin en 7 kleine appartementen voor mensen die langer in de stad verblijven. Er is zelfs een grote 6-persoons kamer voor bijvoorbeeld een vriendinnenweekend! De kamers hebben allemaal een eigen douche, mega flatscreen en goede bedden. Ze zijn misschien niet zo mooi als de lobby en het restaurant, maar – en dat is toch het belangrijkste – je slaapt er bijna net zo lekker als thuis. En ben je een boek vergeten? Geen zorgen, bij Nimma hebben ze overal aan gedacht. Door het hele hotel vind je kleine boekenkastjes en op mijn kamer lag zelfs een Duckje!

Een hotel met duurzame ambitie

Een hergebruikt pand, eten & drinken geserveerd op hergebruikt servies en in de keuken ligt de nadruk op duurzame & lokale producten. Nimma doet duidelijk haar best om zo min mogelijk te verspillen. De jonge chef maakt in de keuken heerlijk eten. De bediening is ontzettend vriendelijk en wil graag voor je zorgen. Wij aten een goede steak en een lekkere zomerse salade. De zeezout/caramel/chocoladetaart als toetje is om van te watertanden.

Het hotel ligt buiten het centrum van Nijmegen. Je komt er met een bus, voor € 10,- met de taxi of met een wandeling van 30 minuten vanaf het station. De auto kan je er voor de deur parkeren – een grote plus in deze stad. Liever fietsen? Huur dan een fiets bij de receptie. Het is een leuk fietstochtje van 10 minuten de stad in. Als je liever in de buurt van het hotel blijft is er ook genoeg te doen. Het ligt op loopafstand van hotspots.

Ook gaan slapen?

Hotel Nimma – Weurtseweg 478, Nijmegen

Bezoek ook deze leuke hotspots in Nijmegen

Overzicht