Terras op een zomeravond

Uitgeverij Fjord
Goed eten, lekker slapen

Terras op een zomeravond

Uitgeverij Fjord is een kleine uitgever, gespecialiseerd in frisse boeken voor buitenmensen. Boeken voor levensgenieters, waaronder het boek ‘Goed eten, lekker slapen’ met bijzondere hotels en B&B’s met een fantastisch restaurant. Perfect voor een nachtje of weekendje weg.

Zeg ‘goed eten, lekker slapen’ en je hebt mijn aandacht. Het is wat mij betreft de perfecte combinatie voor een nachtje of weekendje weg. Niet voor niets tipte ik je eerder al mijn favorieten voor een paar dagen ‘dineren en logeren‘. Het nieuwe boek ‘Goed eten, lekker slapen’ van Uitgeverij Fjord is dan ook een schot in de roos. Niet alleen voor mij, maar voor iedereen die houdt van bijzondere plekjes om te slapen, lekker eten, de verhalen achter je diner en lekkermakende fotografie.

Eten en slapen onder één dak

In het 208 pagina’s tellende boek tipt actrice Judith Noyons haar favoriete adressen waar je dineert en logeert onder één dak. Plekjes die ze jarenlang verzamelde op een steeds langer wordende lijst, nu voor je gebundeld in een boek. In totaal twintig bijzondere hotels, B&B’s en gastrofarms in Nederland met een fantastisch restaurant. Én een tip in België, net over de grens.

Eten met een verhaal in je achterhoofd

Naast de accommodaties met restaurants bevat het boek ook interviews met de eigenaars en de chef-koks, een aantal recepten om thuis aan de slag te gaan en leuke tips in de buurt.Van zuivelboerderijen tot kaaswinkels, van wijngaarden tot musea, van wandelroutes tot nóg meer restaurants. Zo kun je alles uit je verblijf halen!

Een paar adressen uitgelicht

In het boek staan een paar gouden ouwe, waaronder Omke Jan in Friesland, Mooirivier aan de Vecht in Overijssel en Gasterie Lieve Hemel in Limburg. Van die plekjes waar je het liefst elk jaar terug gaat om je in de watten te laten leggen. Plekjes waar alles klopt, van de locatie tot de gastvrijheid, de sfeer, het interieur en de keuken. Daarnaast staan er ook nieuwe hippe hotels in, adressen die wachten om ontdekt te worden.

Wat denk je van Parc Broekhuizen of Plantage Rococo? Van Simple in Utrecht, waar het menu alles behalve simpel is? Of gaat jouw eerste trip uit dit boek naar Op Oost op Texel, voor een gastronomisch verblijf aan de Waddenzee? Ik heb De Posthoorn in Monnickendam hoog op mijn verlanglijstje gezet. Een sterrenrestaurant zonder sterallures, waar je jezelf kunt zijn en waar je ‘voor mijn part in je pyjama komt’, aldus eigenaar en sommelier Marc Boeljon.

Over uitgeverij Fjord

Uitgeverij Fjord is een kleine uitgeverij, gespecialiseerd in boeken voor buitenmensen. Het is het initiatief van Petra de Hamer, jarenlang betrokken bij time tomomo, bekend van de leukste reis- en stedengidsen. Met uitgeverij Fjord brengt ze nu boeken op de markt boordevol inspiratie voor iedereen die houdt van wandelen, fietsen en buiten zijn. Omdat er nooit genoeg mooie boeken zijn. En ook daar kan ik het alleen maar heel erg mee eens zijn.

Meer weten over Goed eten, lekker slapen?

Nieuwsgierig geworden naar het boek ‘Goed eten, lekker slapen’?

Auteur: Judith Noyons
Fotografie: Vincent van den Hoogen (ook headerfoto) e.a.
208 pagina’s, paperback met flappen
ISBN 978 90 83014 876
Prijs € 22,50

Bekijk het inkijkexemplaar en/of bestel het boek hier

Overzicht