Stijgen, dalen en een frisse neus halen
De paden op met koffiestop: Groesbeek en het Rijk van Nijmegen

De lente moet gevierd worden met een fijne wandeling, een kop koffie en nieuwe kleren. De bossen van het Rijk van Nijmegen rondom het charmante dorp Groesbeek zijn hier perfect voor. Ga jij ook lekker flierefluiten? Verdwalen op paden die stijgen en dalen (plus koffie- en winkeltip). Lekker wandelen in Groesbeek!

Het Rijk van Nijmegen

Op één van de eerste lentedagen, als het nog best fris is maar de zon zich na lange donkere maanden weer laat zien, steek ik mijn neus buiten de deur. En ja hoor, ik ruik de lente! Gehuld in een dik vest en lange sjaal zet ik de eerste stappen op één van de vele wandelpaden van het Rijk van Nijmegen. De keuze is er reuze maar vandaag valt mijn oog op de blauwe route genaamd de But route vlakbij Groesbeek. Niet in de laatste plaats omdat ik mezelf na mijn wandeling wil trakteren op een kopje koffie in het gezellige centrum.

Wandelen in Groesbeek

Eerst maar eens aan de wandel! De zon heeft vrij spel door de nog kale takken en er hangt een frisse harsgeur. De bossen van het Rijk van Nijmegen zien eruit alsof de natuur hier vrij spel heeft. Maar de stapels hout die hier en daar langs het pad liggen, verraden dat Staatsbosbeheer de schade die koning winter aangericht heeft nauwlettend in de gaten houdt en de natuur een handje helpt. Dat resulteert in een heerlijk bos waar je fijn kunt verdwalen op de paden die stijgen en dalen. Dik begroeid dennenbos maakt plaats voor een kleine heide verrassing. In de verte hoor ik een specht. Overal zitten tortelduifjes en de eerste ooievaar cirkelt boven mijn hoofd. Al snel gaat mijn sjaal af. En niet veel later is ook het vest niet meer nodig. Plots merk ik dat niet alleen de vogels fluiten. Ook ik doe een deuntje mee en voel me de koning te rijk!

Conceptstore Jann

Ik ruik niet alleen de lente, maar voel hem nu ook. En dat vraagt om nieuwe kleren! Jann Conceptstore aan de Bellevue in Groesbeek blijkt hiervoor het ideale adres. Terwijl ik, achter het glas in de zon, geniet van mijn welverdiende cappuccino probeer ik een keuze te maken tussen een zwierige bloemenrok of een lichtroze vest. Leuk met die brocante broche uit de vitrine. Naast kleding vind je hier ook een fijne mix van oude en nieuwe woonaccessoires en cadeau artikelen. Terwijl de verkoopster de zelfgemaakte taart uit de oven haalt en een nieuwe plaat op de platenspeler legt, bestel ik nog een kop koffie en doe inspiratie op uit de vele tijdschriften. Een heerlijk moment voor mezelf en een perfecte eerste lentedag!

Jann Conceptstore – Bellevue 64, GroesbeekR3JvZXNiZWVrIGNvbmNlcHRzdG9yZSBrb2ZmaWU=R3JvZXNiZWVrIGNvbmNlcHRzdG9yZSBsZWtrZXJz

Tip van Jorieke: Het gezellige Groesbeek en omgeving heeft zoveel te bieden dat een paar uurtjes of een dag niet genoeg zijn. Nog wat langer flierefluiten? Kijk dan eens naar dit bijzondere plekje: Bij Ons in Groesbeek.

Overzicht