Idyllisch theehuis
High tea bij Theehuis Dennenoord

Theehuis Dennenoord is een begrip in de wijde omgeving. Begrijpelijk! De ligging in het groen, de charmante uitstraling, de gastvrijheid en natuurlijk de beroemde high tea zijn slechts enkele van de redenen om hier naar toe te gaan. We schoven aan voor de high tea en willen het liefst elke week wel terugkomen.

High tea in Twente

Op zomaar een doordeweekse dag reizen we af naar het mooie Twente. Wat een bof, het is de eerste mooie lentedag en we kiezen een plekje op het zonnige terras. Ik kijk nieuwsgierig om me heen, zelfs op ‘zomaar een dag’ zit het terras bijna vol. Vriendinnen kletsen bij, een ouder echtpaar komt aan gewandeld, zaken worden gedaan onder het genot van een stevige lunch en een dame op leeftijd gaat helemaal op in deze setting. Haar Engelse uitstraling past perfect bij het potje thee en taartje, waarvan ze zichtbaar geniet. Zo wil ik ook oud worden…

Over Theehuis Dennenoord

Het theehuis is van Quirine en Martijn Bas, een ondernemend stel uit Haarlem. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk, het is leuk de verhalen en ideeën te horen voor Dennenoord. Langzaamaan gaan Quirine en Martijn het theehuis en de bijbehorende vakantiehuizen meer ‘eigen’ maken, zonder daarbij de huidige charme, sfeer en het karakter uit het oog te verliezen.De high tea van Dennenoord is beroemd!

De high tea van Dennenoord

Met het gekwetter van de vogeltjes op de achtergrond wordt de high tea geserveerd. Het begint met het uitzoeken van de thee. De keuze is groot, maar wordt een stuk makkelijker als we horen dat we meerdere smaken mogen uitproberen. Onze favoriet is de 1001 nacht thee, die we later ook in het bijbehorende winkeltje kopen om thuis nog even na te genieten. Geserveerd met het mooie servies van Bunzlau Castle is de high tea een lust voor het oog. De eerste minuut staren we alleen maar naar het vele lekkers op de etagère. Waar te beginnen? Een soepje van het seizoen vooraf en vervolgens de keuze uit scones met clotted cream & jam, hartige hapjes, sandwiches met huisgemaakte salade, teabread… allemaal even lekker en veel te veel. Gelukkig hebben we alle tijd en kunnen we rustig uitbuiken.

The Shop en meer….

Bij het theehuis hoort het allerleukste winkeltje van Twente, the Shop. In het karakteristieke houten huisje is niet alleen de thee te koop waarvan je tijdens de high tea geniet. Het winkeltje staat boordevol met de mooiste serviezen, brocante spulletjes, woonaccessoires en boeken. Een winkeltje vol hebbedingen, dus pas maar op!

Geen zin om na afloop deze fijne plek en mooie omgeving te verlaten? Blijf slapen! In de ‘achtertuin’ van Theehuis Dennenoord staan houten vakantiehuisjes, voor 2-7 personen.

Praktische informatie:

Wat? Theehuis Dennenoord
Waar? Vasserweg 37 in Nutter
Geopend: woensdag t/m zondag vanaf 11.00 uur

Ontdek alle leuke adressen voor een high tea

Overzicht