Meisje met geel leren jasje loopt naar Hotel Arena

Alle gemak onder een dak
Stedentrip: Hotel Arena & PARK Café restaurant in Amsterdam

Meisje met geel leren jasje loopt naar Hotel Arena

Een stedentrip naar Amsterdam, of misschien beter gezegd een shoptrip, staat jaarlijks in onze agenda. Sfeer proeven, inspiratie opdoen, een nieuwe outfit scoren, pittoreske gevels aan grachten bewonderen en koffie drinken samen met onze meiden is een favoriet uitje.

Een dagje Amsterdam is altijd te kort, een nachtje in de grote stad precies goed. Helemaal als die nacht bij een fijne plek is, waar we bepakt en bezakt met ruim 10.000 stappen in onze benen neer kunnen storten en niet meer weg hoeven. Zo’n plek is Hotel Arena in het Oosterpark.

Hip én historisch

Het monumentale pand van Hotel Arena heeft een rijke geschiedenis, teruggaand tot 1886. Waar vroeger een weeshuis onderdak bood aan Rooms-Katholieke meisjes, vinden nu gasten van over de hele wereld een warm thuis voor een paar dagen. En hoewel het hotel al 27 jaar op deze locatie zit, is het interieur alles behalve oud en versleten. Door steeds weer mee te gaan met de tijd is Hotel Arena getransformeerd tot een stijlvol en eigentijds viersterren hotel. Een hotel waar historische elementen perfect combineren met modern design. Waar je je bij binnenkomst vergaapt aan de hoge plafonds, stoere gebinten, het indrukwekkende trappenhuis met hout en marmer en een modern restaurant met grote glazen pui. Prachtig!

Buitenmuur van het hotel met daarop de tekst Hotel Arena entrance geschilderd Fauteuils en grote planten in de hal van het hotelMonumentaal trappenhuis met hout, marmer, zwart witte tegels en moderne lampen

De kamers van Hotel Arena

Via het indrukwekkende trappenhuis lopen we naar onze classic kamer. Van tevoren heb ik al gelezen dat elke kamer in het hotel anders is. Door het gebouw, de authentieke elementen die bewaard zijn gebleven, balken, erkers, nisjes… Onze kamer is geweldig, met metershoge ramen die uitkijken op het park én twee verdiepingen! Beneden een zitje, een slaaphoek voor extra gasten, een bureau en een smartphone van Hotel Arena vol met tips. Niet alleen over het hotel en restaurant, ook over de omgeving. Boven een heerlijk bed waar we even opduiken en de badkamer met inloopdouche. Wat een heerlijkheid! Even komen we in de verleiding om lekker lui te doen, maar we gaan de stad in. Amsterdam, here we come.

Een hotelkamer met twee verdiepingen, gezien vanaf de bovenverdieping naar benedenTweepersoons bed op de vide van een hotelkamerEen smartphone met afbeelding van de app van Hotel Arena

De ligging in Amsterdam

Hoewel het hotel midden in de stad ligt, is het door de ligging aan de rand van het park allesbehalve druk, hectisch en lawaaierig. En toch vind je op een paar minuten lopen van het hotel verschillende tramlijnen, die je naar alle kanten van Amsterdam brengen. Ideaal! We nemen de tram naar het centrum, om ons Amsterdamse uitje te vieren met koffie en taart bij De Laatste Kruimel: hét taartenparadijs van de stad. Daar kunnen we natuurlijk niet omheen. Met een goede bodem gaan we winkelen, zwerven langs de grachten en naar het Rijksmuseum voor de tentoonstelling van Rembrandt.

Een vitrine vol met verschillende taartenGracht met bruggetje en karakteristieke grachtenpandenEen meisje met gele leren jas voor het Rijksmuseum in Amsterdam Meisje met gele leren jas en paardenstaart voor groot schilderij

PARK café restaurant

Terug in het hotel is het een gezellige drukte. In het café mengen Amsterdammers zich met toeristen, worden kranten gelezen en wordt geborreld bij de haard. Het PARK café restaurant is niet alleen voor hotelgasten een aanrader. De all-day hotspot, zoals ze het zelf noemen, is verdeeld in een gezellig cafégedeelte, een restaurant met tafellinnen en een geweldig groot terras aan de parkzijde waar je de héle dag in de zon zit. Of je nu een plekje zoekt voor een ontbijt, lunch, diner of borrel, ga eens kijken bij PARK.

‘s Avonds mengen we ons onder de gasten en schuiven we aan voor het diner in het restaurant. Een goede keuze blijkt al snel. We worden zo leuk bediend en eten heerlijk. Een bubbel als aperitief, een goed glas wijn bij het hoofdgerecht, enthousiast aanbevolen. De kaart van PARK is gebaseerd op goed eten, klassiekers als Bavette en old-time favorites als burgers. Een afzakkertje bij de haard en dan alleen nog maar die trap op naar ons bed.

Ik kan me altijd enorm verheugen op het ontbijt als ik een nachtje weg ben, het is echt mijn favoriete moment van de dag, en ook nu worden we niet teleurgesteld. Alleen al door het tafeltje aan het enorme raam met zicht op het park. En oké eerlijk, ook door de appeltaart. En het verse fruit, het sapje, eitje… en het feit dat we samen zijn. Moet je ook echt eens doen!

Grote glazen pui met zwarte barkrukken ervoor. Brandende haard met rondom fauteuils

Een rij tafels met stoeltjes aan een zijde en een lange bruine leren bank aan de andere zijde. Planten als afscheiding.Buffet met grote planken vers fruit Close-up van appeltaartOntbijttafel met appeltaart, sap, brood met zal, een eitje en kop thee

Handig om te weten over Hotel Arena en PARK café restaurant:

Ontdek deze plek waar je eet, drinkt, danst (als je voeten nog willen na een dag in de stad) en slaapt. Alle gemak onder een dak!

Wat: Hotel Arena en PARK café restaurant
Adres: ‘s-Gravesandestraat 55, 1092 AA Amsterdam
Aantal kamers: 139, van classic tot supreme en suite. Door het unieke karakter van het hotel is elke kamer anders.
Prijs: vanaf € 184,- per nacht voor een classic kamer.
Parkeren: Hotel Arena heeft een eigen parkeergarage, ideaal! Parkeren kan op basis van beschikbaarheid, maximaal € 30,- per dag.
Fietsen: hippe Moof fietsen te huur

Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid

Overzicht