Eyecandy & soulfood!
Hotspot: Foodbar Barchel in Antwerpen

Aan toffe hotspots om te eten & te drinken geen gebrek in Antwerpen: op bijna elke hoek van de straat vind je er wel eentje. Een van de mooiste is misschien wel All Day Foodbar Barchel, vlakbij het stadspark. Geopend voor ontbijt, lunch en alles daar tussenin.

Op de menukaart van Barchel

Wat dacht je bijvoorbeeld van een breakfast bagel met een gepocheerd eitje en avocado-crème? Of pannenkoekjes, ’n homemade ice tea, een van de gezonde salades met groente en fruit of een overheerlijk taartje? De menukaart staat vól met lekkers, echt. En bijna allemaal met pure ingrediënten van lokale leveranciers. Klaargemaakt met liefde dus, en geserveerd met een warme glimlach. Weet dat je je ontbijtje tot ’n uur of 12 kunt bestellen, daarna gaan ze verder met de lunch.

QmFyY2hlbA==

Food meets interior

Naast lekker & mooi eten, geniet je hier ook van het interieur. Barchel is namelijk gevestigd in een écht Antwerps herenhuis: metershoge ramen, een prachtige houten vloer, marmeren details, metrotegeltjes en heel veel wit. Kleine, knusse tafeltjes met eenvoudige, houten (maar goed zittende!) stoelen staan verspreid door de bar en achterin vind je ’n grote tafel waaraan je met al je vriendinnen heerlijk kunt brunchen. Mijn favoriete plek? De zitjes bij de zwart marmeren haard, maar op zonnige dagen kies ik graag voor het fijne buitenterras. In de zon en uit de wind is het daar echt genieten!

Praktische informatie:

Wat? Barchel
Waar? Van Bréestraat 6, Antwerpen
Openingstijden: Van dinsdag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag is Barchel van 9.00 tot 17.00 uur geopend (het is er dan wel druk!).

Extra leuk in combinatie met een wandeling in het stadspark of ‘n middagje shoppen in de stad. Heb je een weekendje Antwerpen in gedachten? Bekijk onze tips voor een stedentrip Antwerpen.

Fotocredits: Inneke Gebruers

Overzicht