Interieur van Stroom Lent met een industriële uitstraling en doorkijk naar grote lichte ruimte met groene lange tafel met banken.

Hip adres voor koffie, lunch, borrel en diner
Hotspot: Stroom in Lent

Interieur van Stroom Lent met een industriële uitstraling en doorkijk naar grote lichte ruimte met groene lange tafel met banken.

In het Gelderse Lent ligt het hippe restaurant Stroom. In een voormalig waterpompstation stroomt nu de energie, klinkt gelach, hoor je kinderstemmen en zit je heerlijk voor een koffie, lunch, borrel en diner.

Over Stroom Lent

Zomaar midden in een woonwijk in Lent (aan de overkant van de Waal bij Nijmegen) vind je Stroom. Een voormalig waterpompstation uit 1935 is omgetoverd tot hippe hotspot. Bij aankomst valt je oog op het grote terras aan de voorzijde en de uitstraling van het pand; een mix van toen met de gele bakstenen en door de grote stalen ramen ook helemaal van nu. Bij binnenkomst loop je door de Stroom Winkel. Een boekenkast waarin Dekkers van de Vegt uit Nijmegen een selectie boeken presenteert voor de verkoop: prentenboeken, bestsellers, kookboeken en natuurboeken. Leuk als cadeautje of fijn voor jezelf om een paar uur lekker te lezen bij Stroom. Vervolgens word je aandacht getrokken door de grote lichte ruimte achterin het pand. Een lange groene tafel met banken met bontjes erop wachten uitnodigend op je. Ernaast een grote boom, tegen de achterwand een industrieel rek met planten. Prachtig! Een diversiteit aan zitjes: van een comfortabele zithoek tot tafels langs de wand en de lange groene tafel.

Een hoge ruimte bij Stroom Lent, met lange groene tafel met banken, een boom en veel planten aan de muur

Een witte metalen boekenkast met bestsellers, prentenboeken en kookboeken bij Stroom Lent.Interieur van Stroom in Lent met hoge tafels en krukkenGroene tafel met bloemen tegen een groene achterwand met hoge stalen ramen.

Kindvriendelijk restaurant

Veel restaurants zeggen dat kinderen welkom zijn, bij Stroom in Lent is het echt zo. Achter in het grote pand vind je bij de zithoek met banken en fauteuils een speelhoek voor de kleintjes. Een leuk keukentje staat klaar, om alvast wat koks op te leiden voor later. Het kleine grut loopt hier vrolijk tussen de tafels en stoelen door. Op de kaart: een tosti, boterhammen met hagelslag, een tomatensoepje en boterham gebakken ei.

Vind je al die kleine kinderen een beetje te veel van het goede? Neem dan plaats in de hoge zaal, waar je verschillende hoekjes hebt, met banken langs de wand, stoere tafels en een mix van stoelen.

Bloemen op tafel, een zithoek met speelhoekHippe hotspot bij NijmegenDe hoge zaal met naturel kleurige tafels, verschillende stoelen en grote stalen ramen.

Laat je meevoeren bij Stroom in Lent

‘Go with the flow’… Bij Stroom in Lent ben je welkom voor ontbijt, lunch, diner of borrel. Stroom is 7 dagen per week geopend, van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat. Laat je meevoeren door de gastvrijheid en fijne sfeer bij Stroom. Kom binnen voor een ontbijt met yoghurt, granola en fruit of een koffie met appeltaart en ga na de borrel pas weer naar huis. Het kan je maar zo gebeuren…

Cappuccino met appeltaart op de menukaart van Stroom Lent

Wat is handig en leuk om te weten?

Wat? Stroom Lent
Waar? Vossenpelssestraat 16, 6663 KC Lent (Nijmegen)
Geopend: 7 dagen per week
Handig: Gratis parkeren naast de deur
Good to know: Stroom heeft (nog) geen WiFi voor gasten

Combineer je bezoek aan Stroom met een wandeling door Park Lingezegen of een paar uurtjes ravotten in het Sprokkelbos, achter het waterpompstation. Een speelbos om te klimmen en klauteren, kliederen met water of een hut te bouwen.

Tip van Marleen:

Plan een stedentrip Nijmegen. Deze stad aan de Waal is hip & happening en heeft zoveel te bieden dat je er met gemak een paar dagen zoet bent. Naast een bezoek aan Stroom geven we je graag de volgende tips:

Overzicht