Strand van Zeeland bij zonsondergang

Een favoriet stukje Nederland
Zeeland: I love Zeeland

Strand van Zeeland bij zonsondergang

‘Zeeland is het nieuwe Ibiza’ hoorde ik laatst mijn buurman op het strand zeggen. Of eigenlijk zei hij: ‘Walcheren is het nieuwe Ibiza’. Ik ben zelf nog nooit op Ibiza geweest maar ik geloof hem zonder twijfel. Zeeland is te gek! Dit jaar gaan wij voor het zoveelste jaar op zomervakantie naar ons favoriete stukje Nederland. Ik vertel je graag waarom Zeeland zo fijn is.

Geluksvogels met een strandhuisje

Eerlijk is eerlijk, wij zijn wel geluksvogels met een strandhuisje op het grootste zuidstrand van Nederland. Een prachtige plek waar het zelfs op de mooiste stranddagen nog relatief rustig is. Wist je trouwens dat de enige zuidstranden die Nederland heeft in Zeeland liggen? Niet voor niks heeft deze provincie de meeste zonuren van het land. Hier ga ik heen om volledig te ontspannen en op te laden voor mijn drukke leven in de stad. Gewoon over de zee staren en genieten van het uitzicht en de soms gigantische schepen die je langs ziet varen onderweg naar de haven van Vlissingen.

SSBMb3ZlIFplZWxhbmQgLSA5SSBMb3ZlIFplZWxhbmQgLSA4SSBMb3ZlIFplZWxhbmQgLSAxMQ==

Lekker eten in Zeeland

De kinderen zoeken er ‘s morgens verse mosselen, die ‘s avonds op het menu staan. Overdag een bolus bij de koffie, ‘s avonds een babbelaar bij je kopje thee, de Zeeuwen weten wel wat lekker is. Er komen steeds meer leuke restaurants zoals de Timmerfabriek en ‘t Vliegend Hert in Middelburg waar Zeeuwse chefs de scepter zwaaien en prachtige gerechten maken – vooral met lokale producten. Want de Zeeuw is trots op zijn provincie.

De Zeeuw: nuchter en een beetje nors

De soms lichtelijk norse, maar vooral nuchtere mentaliteit van de Zeeuwen is een verademing. Deze levenshouding kom je overal tegen. Zien en gezien worden bestaat er niet & je hoeft niet bang te zijn als je niet gekleed in de laatste mode bij een strandtent aankomt. Het maakt de Zeeuw allemaal niks uit. Het staat in schril contrast met de grote stad, waar ik de rest van mijn tijd doorbreng. De Zeeuw zegt wat hij denkt en denkt wat hij zegt, is vriendelijk en heeft altijd tijd voor een gezellig praatje. Soms even wennen als het in de rij bij de bakker allemaal wat langer duurt, maar het helpt je als je in het “slow-down-vakantie-gevoel” wilt komen.

Ideale combinatie van strand en stad

Zeeland heeft voor mij de ideale combinatie van strand en stad. Het strand is goed voor eindeloos speelplezier voor jonge kinderen, waardoor het ook voor jezelf veel meer als vakantie voelt. Zandkastelen bouwen, kuilen graven, over de paalhoofden lopen en krabben vangen – ze zijn er eindeloos mee bezig. Deze relaxte dagen wisselen we af met een fietstochtje naar Zoutelande of een bezoek aan bijvoorbeeld Middelburg.
SSBMb3ZlIFplZWxhbmQgLSA0SSBMb3ZlIFplZWxhbmQgLSAxNQ==SSBMb3ZlIFplZWxhbmQgLSAxNw==

Leuke dingen doen in Zeeland

Er ontplooien zich steeds meer leuke initiatieven, zoals bijvoorbeeld het geweldig leuke ‘Ride by the Sea’ dat elk jaar begin augustus plaatsvindt. Een mini-foodtruck-festival met live muziek, paardrijden voor de kinderen en een paar kleine marktkraampjes. Maar ook de meer bekende evenementen, zoals het bevrijdingsfestival in Vlissingen, ‘Film by the Sea’ & ‘Concert by the Sea’, zijn absoluut het bezoeken waard. En ‘last, but not least’: ze hebben er natuurlijk een heleboel vuurtorens – mijn persoonlijke favoriet.
SSBMb3ZlIFplZWxhbmQgLSAxSSBMb3ZlIFplZWxhbmQgLSAyMw==

Mocht je nog twijfelen waar je heen gaat deze zomer; kies voor een vakantie in Zeeland!

Lees ook onze tips voor Zeeuws-Vlaanderen

Overzicht