De twee koks van restaurant Kale en de Bril in Goes

Bijzonder uit eten
Restaurant: Kale & de Bril in Goes

De twee koks van restaurant Kale en de Bril in Goes

In het centrum van Goes vind je restaurant Kale & de Bril. Een restaurant met een onopvallend uiterlijk. Voordat je het weet fiets of loop je er aan voorbij. Gelukkig zorgt de naam ervoor dat je nog een keer omkijkt. Kale & de Bril? Dat is bijzonder! Net als alle gerechten, die alles behalve een onopvallend uiterlijk hebben.

Je moet Kale & de Bril dus echt even weten te vinden, ook in het restaurant. De mannen staan de hele avond samen in de (open) keuken. Dat is een hele goede plek voor ze, ze koken namelijk de sterren van de hemel. Al komen ze ook echt graag even tevoorschijn om aan je tafel te vertellen wat voor bijzonders je op je bord hebt. Bij de uitleg bij de verschillende gerechten loopt het water in mijn mond. Ik vergeet spontaan foto’s te maken van de gerechten, die eruit zien als een cadeautje en nog beter smaken.

Over Kale & de Bril

Waar die opvallende naam vandaan komt? Daarvoor is geen lange uitleg nodig. Kijk even naar de mannen en je weet het! Marc en Niek kennen elkaar uit de restaurant wereld. Na verschillende omzwervingen, waarvan de meest bijzondere een restaurant op Bonaire was (uitgegroeid tot beste restaurant van de Caribbean) keerden de mannen terug naar Zeeland. Om te starten met hun droom, een eigen restaurant. Geen grote dromen over Michelin sterren, daar krijgen gasten alleen maar drempelvrees van. Bovendien heb je als gast dan veel te hoge verwachtingen die bijna alleen maar kunnen tegenvallen. ‘Liever creëren we een plek voor iedereen, waar je je thuis voelt en komt om een avond te genieten. Waar we de verwachtingen juist overtreffen!’

Op de kaart bij Kale & de Bril

De vraag ‘kan ik je blij maken met een glaasje Cava met huisgemaakte siroop van munt, citrus en limoen?’ is het startsein van een smakelijke avond. De Cava wordt begeleid door een aardappelpoffertje met kruidenroomkaas en kaviaar van haring, samen met papadums met hummus van witte bonen. Dit belooft wat!

Bij Kale & de Bril geen standaard menukaart, maar elke twee weken een wisselend menu. Ik kan nu uitvoerig vertellen over al het lekkers dat op tafel verscheen tijdens mijn diner. Over de Noordzeekrab met zeewier mayonaise en ganzenlever toefjes, over de carpaccio van tomaat met zoetzure ui, avocado en krokante ui kruimels in een jus van bleekselderij of over de kokkels met makreel, een piccalilly van mango en Fregola of… noemde ik de langzaam gegaarde buikspek al? Het heeft weinig zin om te vertellen hoe smakelijk alles was. Tegen de tijd dat jij aanschuift in het restaurant is het menu alweer aangepast.

De heren gaan graag de uitdaging aan om elke keer iets nieuws en spannends op je bord te toveren. Om te voorkomen dat ze productiewerk gaan doen en om te blijven ontwikkelen. Zo blijven ze scherp én verrassend. En dat is fijn voor jou! Wanneer je bij Kale & de Bril gaat dineren, eet dan niet à la carte, maar laat je verrassen door het steeds wisselende menu waar de mannen zich graag op uit leven. Met het mooiste en lekkerste van het seizoen en bij voorkeur uit Zeeland. Altijd vers.

Marc en Niek dagen ook jou graag uit: de amuse van kaascrème met aspergemousse is gegarneerd met meelwormen…

Kies voor een 3, 4, 5 of 6 gangen diner, met bijpassende wijn. Ben jij de BOB? Geen nood, daar wordt de inhoud van je glas op aangepast. Heb je dieetwensen, een allergie of intolerantie? Dat horen de heren graag bij je reservering. Maar ook à la minute worden er aanpassingen gemaakt als het nodig is, alles om jou te laten genieten. Laat dat maar aan Kale & de Bril over!

Handig om te weten:

Wat? Restaurant Kale & de Bril
Waar? Piet Heinstraat 3A, 4461 GL Goes
Geopend: dinsdag t/m zaterdag
Vanaf: 3-gangen menu vanaf € 37,- p.p.

Het menu bekijken of een tafeltje reserveren? Kale & de Bril

Overzicht