De Grondulows staan midden in het weiland naast de koeien. Zo kun je nog beter uitkijken op je ‘eigen’ koe die vaak in het weiland staat te grazen.

Wat een geluk!
Koe in de Kost – leuk, leuker, leukst!

De Grondulows staan midden in het weiland naast de koeien. Zo kun je nog beter uitkijken op je ‘eigen’ koe die vaak in het weiland staat te grazen.

Logeren op de boerderij van Koe in de Kost is een feest! Spelen in de hooiberg, konijnen knuffelen, in de plassen stampen, modder tot achter je oren, eieren zoeken, met de skelter rond crossen, kalfjes de fles geven, koeien voeren…  Koe in de Kost; een bijzonder logeerconcept op de boerderij!

Het is bijna 22.00 uur, de lucht kleurt alle tinten oranje/roze. Ik hoor de schapen blaten, de koeien loeien en pony’s grazen naast onze Grondulow. Met een kopje thee zit ik nog buiten, het is een warme zomeravond. De koeien staan nog in de wei en ik, ik ben blij! Blij bij Koe in de Kost.

2x eerder vierden we al vakantie bij Koe in de Kost in het Overijsselse Heeten. Voor onze kinderen de leukste vakantie van het jaar! Bang dat het nooit meer zo leuk zou worden als de voorgaande keren, blijkt mijn angst ongegrond. Koe in de Kost is leuker, leuker, LEUKST!

Vakantie bij Koe in de Kost

Vakantie op de boerderij van boer Frans en boerin Truus, een week zal weer te kort blijken. Dochter Loes heeft voor haar afstuderen aan de kunstacademie een uniek concept bedacht en mede ontwikkeld; de Grondulow. Een luxe vakantiewoning in het weiland die helemaal opgaat in de omgeving. Je overnacht tussen de koeien in een heel mooi vormgegeven vakantiehuis, half rond met gras op het dak. Een bijzonder concept bij bijzondere mensen op het erf.

Al bij aankomst begint de glimlach. Een stevige handdruk van boer Frans en hartelijke glimlach, een uitnodiging voor een kop koffie met koek en voor de kinderen gelijk al een kennismaking met jonge katjes, konijnen en honden. Alles mag geaaid, geknuffeld en uitgelaten worden. Een feest! Vanaf het eerste moment ben ik mijn dochters kwijt! Pas bij het avondeten zie ik ze heerlijk vuil en bezweet weer terug. Ze stralen!

2 kinderen in overall die kalf melk geven

Wat maakt Koe in de Kost zo bijzonder?

Het logeerconcept van de familie Alferink is in veel opzichten uniek, ongeëvenaard zelfs. Dat alles mag hier op de boerderij speelt een grote rol, maar nog bepalender is de oprechte en hartverwarmende gastvrijheid van Boer Frans, Boerin Truus en zoon Lenn. Een warm welkom, een luisterend oor voor ieder kind, engelengeduld en onverdeelde aandacht. Het is zeldzaam hoe kinderen hier zichzelf kunnen en mogen zijn en wat er allemaal mag! Elk kind komt aan bod bij het koeien melken, kalfjes de fles geven, een rondje op de tractor. En ondertussen gaan de dagelijkse werkzaamheden gewoon door. Voor Boer Frans & Boer Truus is deze gastvrijheid vanzelfsprekend, voor gasten alles behalve dat.

Onze kinderen bevinden zich in de zevende hemel en vermaken zich de hele dag met:

 • in de vroege ochtend eieren rapen
 • pasgeboren konijntjes knuffelen
 • kalfjes de fles geven en namen bedenken
 • rondscheuren op de skelters
 • hutten bouwen in de hooizolder
 • kalfjes geboren zien worden
 • gras maaien op de zitmaaier (een avontuur!)
 • een rondje bij Boer Frans op de tractor om te mesten
 • spelen met de honden
 • koeien uit de wei halen
 • koeien melken en verse melk meenemen voor pannenkoeken

en… en…

En ik? Ik geniet van een rondje vakantiehuis, de stralende en smoezelige gezichten van de kinderen en een kopje thee in de herfstzon! Kan het fijner?

Bekijk de video van Koe in de Kost en je begrijpt direct waarom het hier zo leuk is!

Overzicht