Het mooiste meer van Zuid-Tirol
Italië: Lago di Braies in Zuid-Tirol

Nooit geweten dat Zuid-Tirol zó mooi is! In deze Italiaanse provincie, gelegen tussen hooggebergte en wijngaarden, reis je van hoogtepunt van hoogtepunt. Een van die hoogtepunten is het Lago di Braies, een bergmeer van ongekende schoonheid. Een must-see tijdens je bezoek aan het noorden van Italië.

Lago die Braies, een van de mooiste meren in de Alpen

Lago di Braies (of in ‘t Duits: Pragser Wildsee) in natuurpark Fanes-Sennes-Braies ken je misschien van Instagram. Als ik dat zeg, snap je wel wat ik bedoel. Er worden heel wat mooie plaatjes geschoten rondom dit meer. En ben je er eenmaal zelf, dan doe je al gauw vrolijk mee. Geloof me.

Want: helder blauw-groen water. Houten bootjes (die je kunt huren). Imposant rotsgebergte op de achtergrond. En in ons geval een paar mysterieuze wolken voor dat beetje extra sfeer. Je blijft foto’s maken bij dit fotogenieke meer.

T3AgZGUgZm90bw==

TGFnbyBkaSBCcmFpZXMgMw==TGFnbyBkaSBCcmFpZXMgNA==

Wandelen rond het meer

Neem even de tijd om een rondje om het meer te lopen. Schenk je onverdeelde aandacht tijdens de ongeveer één uur durende wandeling aan dit natuurjuweel. De wandeling is slechts 3,5 kilometer, start bij het hotel en is goed te doen. Soms vlak, soms met een kleine stijging. Reken erop dat je regelmatig stopt voor een foto en om het uitzicht te bewonderen. En dan thuis nog lang nagenieten van alle mooie plaatjes van Lago di Braies!

TGFnbyBkaSBCcmFpZXMgNw==

TGFnbyBkaSBCcmFpZXMgMTA=

Naar Lago di Braies?

Het meer is een geliefde bestemming. Niet alleen bij internationale toeristen, ook bij de Italianen. Je kunt het beste ’s ochtends vroeg of later op de middag gaan om de drukte te omzeilen. Wanneer je er tussen zeven en acht uur ‘s morgens bent, heb je nog een kans het meer voor jou alleen te hebben. Het vroege zonlicht geeft de bergen een warme kleur.

Voor meer informatie ga je naar de officiële vakantiepagina van Zuid-Tirol.
Fun fact: Rond Lago di Braies wordt de Italiaanse serie ‘Un passo dal cielo’ opgenomen en dat trekt natuurlijk Italiaanse toeristen.
Roeien: Voor een half uurtje in een roeiboot betaal je 12 euro.

Lees hier over de andere hoogtepunten in Zuid-Tirol

Overzicht