Lang leve de lente!
Lente: 10 redenen om een weekendje weg te gaan

Hoewel we bij Bijzonder Plekje van alle seizoenen houden, heeft de lente een magische uitwerking op ons. Misschien komt het door een nieuw begin na een lange winterslaap?! Ieder nieuw begin brengt een fijne spanning met zich mee. Elke openspringende knop is een startschot voor een seizoen vol genietmomentjes. We geven je 10 redenen waarom de lente zo leuk is en het perfecte seizoen om een weekendje weg te gaan.

1. Het is langer licht. Er is licht aan het einde van de donkere wintertunnel. De lamp hoeft niet meer aan om 4 uur ’s middags en het is nog licht als je thuiskomt uit je werk. Wat een feest! Zo geniet je tijdens je weekendje weg van langere dagen.

2. Lammetjes dartelen in de wei. Al heel vroeg in het voorjaar worden ze geboren. Veel boerderijen hebben speciale knuffeldagen in het voorjaar. Hoe leuk is het om tijdens je wandeling vanuit je vakantiehuis, bed and breakfast of hotel de lammetjes in de wei te zien dartelen. Op Texel is het in het voorjaar helemaal feest. 5x lammetjes aaien.

3. De temperatuur loopt op. We kunnen die temperatuur wel omhoog kijken! Want wat knap je op van die eerste warme stralen die je huid en hart verwarmen. Zo heerlijk om eropuit te gaan en te genieten van die stijgende temperaturen.

4. Het eerste terrasje. Ieder jaar weer een feest; het eerste terrasje van het jaar. Eigenlijk vinden wij dat daar een nationale feestdag voor moet komen. Heb je een paar zonnige dagen tijdens je weekendje weg in de lente, dan hop je gewoon lekker van terras naar terras. Hoera, het is terrasjesdag!

5. Bloemetjes, bloesem en de bijtjes. De groene puntjes die zich dapper door de bevroren grond heen worstelen vertellen je dat de lente er echt aankomt. Het duurt niet lang meer of je kunt genieten van de kleurige lente bloemenpracht. De confetti om het feest dat lente heet te vieren, dat is bloesem. In Amsterdam is er zelfs een compleet festival geweid aan deze ‘lentesneeuw’. Met die bloemetjes en de bloesem komen ook de bijtjes. Ze vliegen af en aan. Ook zij hebben last van lentekriebels. Hun gezoem is de ultieme lentesymfonie.

Wanneer je graag de bloesem in volle glorie ziet, boek dan een weekendje weg in de Betuwe, in Zuid-Limburg of in Belgisch Haspengouw.

Liever naar de bloeiende bollen kijken? Reserveer een paar dagen in de Bollenstreek en slaap tussen de bollenvelden. Ook mooi in Flevoland, Noord-Holland en op Goeree-Overflakkee.

-> 10x toeren en wandelen langs bollen en bloemen.

6. Picknicken. Niks geen boterham achter de computer, in de lente loop je even naar buiten tijdens de lunch. Het hoeft geen uitgebreide lunch op een kleedje te zijn. Een bankje in een park en een boterham met kaas gaan door voor een picknick. Het effect is in ieder geval hetzelfde; je krijgt er zoveel energie van! Hup naar buiten!

7. Wakker worden als de vogels al fluiten. Het is toch een stuk makkelijker opstaan als je vrolijke geluidjes om je heen hoort in plaats van dat het nog pikkedonker is. Zo haal je tijdens je weekendje weg meer uit je dagen.

8. Theetuinen open. Het theetuinenseizoen gaat in de lente weer van start. Van die heerlijk verborgen plekjes die hun tuinhekjes weer openen zodat jij en ik met een warm kopje thee kunnen genieten van de natuur die ontwaakt uit een winterslaap. Zo leuk om tijdens je vakantie in eigen land de mooiste theetuinen te ontdekken.

9. Lezen in de tuin. Over lezen gesproken: lekker met een lenteboek in de tuin of op het terras van je vakantiehuis. In de lente kan het weer!

10. Bootje varen, theetje drinken. Huur een (elektrisch) bootje om de natuur te zien ontwaken vanaf het water. Een leuke activiteit tijdens je weekendje weg in de lente.

Wil je graag weten waar je het beste kan overnachten in de lente?

Overzicht