Vakantiehuis in een ruime tuin in Noordwijk

Een paar dagen opladen
Naar zee? Strandhuis Nortich is een goed idee!

Vakantiehuis in een ruime tuin in Noordwijk

De weersvoorspellingen zijn dramatisch wanneer ik naar Noordwijk aan Zee rijd. Drie dagen onafgebroken regen is de verwachting. Het idee om lange strandwandelingen te maken, laat ik snel los. Voor het overige houdt niets me tegen om te gaan genieten aan zee, waar vakantiehuis Nortich op me wacht. ‘Een plek om te vertragen en even los te koppelen van de dagelijkse drukte’ staat er op de website van Nortich beschreven. Precies waar ik behoefte aan heb.

Een leuk Tussenstation op weg naar Noordwijk

Onderweg naar Noordwijk aan Zee passeer ik het treinstation van Lisse. In mijn ooghoeken zie ik de naam ‘Tussenstation’ staan en ik besluit de auto te keren en te stoppen voor een kop koffie. Een goed idee blijkt, wat een leuke plek is dit station! De oorspronkelijke details zijn bewaard gebleven in dit rijksmonument, ze geven het Tussenstation extra sfeer. Zoek een plekje in een van de wachtkamers, waar de houten banken mooi combineren met een hedendaags interieur, met warme kleuren en planten en geniet van een goede cappuccino.

Het Tussenstation – Stationsweg 59, 2161 AM Lisse

 

Een plek om te vertragen

Vakantiehuis Nortich

De weergoden zijn me goed gezind, bij aankomst bij vakantiehuis Nortich in Noordwijk breken de wolken open en straalt de zon me tegemoet. Ook eigenaren Saskia en Aad zorgen voor een warm ontvangst. Vol trots vertellen ze over het strandhuis, de totstandkoming, het design, de samenwerking met de architect, de keuze voor materialen, de hoogstaande afwerking en het interieur. Ik kan niet anders dan bewonderen hoe mooi alles is. Het ontwerp is zo goed doordacht, elke beschikbare centimeter in huis is optimaal benut. In vierkante meters is het huis niet groot, toch is er door de praktische indeling ruimte voor drie slaapkamers met plaats voor zes personen (max. vier volwassenen en 2 kinderen). Door de grote ramen, de hoogte en het vele wit oogt het huis ruim. Prachtig!

Een huis om te onthaasten en op te laden

Nortich heeft inderdaad alles in zich om een stap terug te nemen en even uit de dagelijkse drukte te stappen. Voor koude en grijze winterdagen staat er een houtkachel met een voorraadje hout. Wanneer de zon zich ook maar even laat zien en de temperatuur het toelaat, is het raam een favoriete plek. Het grote raam kan helemaal opengeschoven worden, waardoor een brede loungebank ontstaat. Uit de wind en in het zonnetje is het hier al snel aangenaam. Ook de veranda met eettafel is zo’n plek waar je uren kunt zitten.

Los van het mooie interieur zijn er nog een aantal extra’s die je verblijf hier zo fijn maken. Het voorraadje hout bij de kachel, Nespresso koffie en thee, waxinelichtjes en kaarsen, een flesje wijn, badproducten van Marie Stella Maris, een stapel spelletjes en tijdschriften…

Na een zonnige start bij Nortich volgen twee dagen waarin het non-stop regent. Erg? Totaal niet! Het slechte weer zorgt er juist voor dat ik lekker veel in huis ben en er niet de hele tijd op uit hoef te trekken. De regen helpt me vertragen.

Leesmateriaal tekort in Strandhuis Nortich?

Niets fijner dan je een paar dagen opsluiten met een stapel boeken. Vakantiehuis Nortich leent zich er perfect voor. Houtkachel aan, een pot thee en lezen maar. Bij mooi weer kruip je op de loungebank in de raamopening met je boek. Kom je boeken tekort of wil je er toch even uit? Bij Boekhandel en cultuurcafé van der Meer in Noordwijk Binnen ben je maar zo een paar uur zoet. Met het bladeren en snuffelen in het uitgebreide aanbod of een kop koffie in een van de zithoekjes.

Boekhandel en Cultuurcafé Van der Meer – De Keuvel 1, 2201 MB Noordwijk

De leukste strandtenten in Noordwijk aan Zee

Wat een paar dagen in een vakantiehuis in Noordwijk mede zo fijn maakt? De aanwezigheid van stylish strandtenten, waarvan sommigen 7 dagen per week 365 dagen per jaar geopend zijn. Vul je dagen met een wandeling door de duinen naar zee en een ontbijt, lunch of diner bij een van de leukste strandtenten in Noordwijk. Vanaf half negen ‘s ochtends kun je al aanschuiven voor het ontbijt bij de Winterlodge. Verwen jezelf en start je dag met het speciale ontbijtmenu met een vers sapje, een koffie en sandwich.

Ook even loskoppelen en opladen aan zee?

Juist de maanden buiten het hoogseizoen zijn fijn om aan zee te zijn. Storm, wind en regen, niets helpt beter om er echt even tussenuit te zijn. Om los te komen van de dagelijkse beslommeringen, op te laden, je hoofd leeg te waaien, offline te zijn, te onthaasten, te niksen en niets te moeten.

Ontdek zelf de charme en weldaad van Nortich House in Noordwijk!

Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid van Nortich

 

Overzicht