5x onthaasten
Nutchel Cabins in de Elzas

Wil je midden in de natuur, maar met comfort, weer helemaal opladen? Kom tot rust in de Cosy Cabins van Nutchel.

Verander af en toe van omgeving, laat je dagelijkse routine los en neem de tijd voor je familie en vrienden. Als je teruggaat naar waar het echt om draait in het leven, ga je als vanzelf de kleine dingen om je heen weer waarderen. En: dat maakt je gelukkig. Dit is in een notendop de filosofie van Nutchel Cosy Cabins. Is het zo gemakkelijk? We namen de proef op de som in de Elzas: 5 x onthaasten bij Nutchel Cabins Alsace.

1. Het gevoel van vrijheid bij Nutchel

Wiegend in de hangmat met alleen het getsjirp van krekels in je oren en met uitzicht over de Bruchevallei is het heerlijk ontspannen op het dakterras van je Nutchel Cosy Cabin. Een jaar geleden bouwde Nutchel dit tweede bijzondere park, midden in het bos in de heuvels van de Elzas. Hou je van kamperen? Dan voel je je thuis in de cabins van Nutchel. Heb je liever het comfort van een huisje? Ook dan voel je je hier zeker thuis. De Cosy Cabins zijn ingericht met een lekker bed, een fijne regendouche, een keukentje en een veranda. Maar: alles is eenvoudig, zonder overbodige luxe. De inrichting van de volledig houten cabin ademt de stijl van een authentieke lodge: veel hout, zwart metaal en emaille. De luxe van een huisje met het vrije gevoel van kamperen wordt nog sterker doordat de 37 cabins op dit park ver uit elkaar op verschillende hoogtes liggen. Bovendien is het park autovrij. Fijn!

2. Tempo omlaag, relaxmodus aan

Het eenvoudige leven in een Cosy Cabin zorgt ervoor dat je gaat vertragen. Er staat geen Nespressomachine klaar die binnen 30 seconden een koffie klaar heeft. Je maakt je koffie op je gemak met een cafetière. Een koelkast is er niet, alleen een koelbox. Hiervoor haal je zelf uit de centrale vriezer koelelementen. Dus in één keer veel boodschappen doen en je koelkast vol zetten voor de rest van je verblijf?* Nee dus. Ineens ben je je ervan bewust even na te denken voor je consumeert. Zo verlicht je je verblijf ’s avonds met olielampen en fairy lights en heb je het koud, dan steek je de houtkachel aan om de cabin te verwarmen. Zo leven neemt je mee uit je dagelijkse routines en zorgt ervoor dat je mindful en ontspannen bent. Wil je daar nog een schepje bovenop doen? Huur een cabin met hottub of relax in de sauna en koudwaterbad.

*Tip: reserveer een ontbijtmand of allerlei lekkers voor op de barbecue!

3. Telefoon uit, hart open

Hoe deden we dat vroeger ook alweer, zonder internet? Reken in de Cosy Cabins van Nutchel niet op wifi. Geen aandacht voor schermpjes betekent meer tijd en aandacht voor de mensen om je heen. En bij Nutchel doen ze er alles aan om je die verbinding weer te laten maken. Dat zit niet alleen in de wifi. In de gemeenschappelijke ruimte, de Cosy Chalet, kun je samen bij het haardvuur zitten en koffiezetten in de open keuken. Er is een boekenkast vol boeken én spelletjes en voor kinderen is er en grote hoek waar ze kunnen spelen, knutselen en lezen. Ook buiten zijn er hoekjes in gericht om samen met vrienden en familie te zitten, bijvoorbeeld rond een kampvuur terwijl je s’mores maakt. Dus… telefoon uit, hart open.

4. Back to nature bij Nutchel in de Elzas

Het back to nature-gevoel bij Nutchel ontstaat niet alleen doordat je je midden in de natuur bevindt (het park is bovendien autovrij), maar ook doordat Nutchel overal op het park gebruikmaakt van natuurlijke materialen. Kinderen spelen hier met wat de natuur ze geeft. Er liggen boomstammen om op te klauteren en slingerpaadjes om te ontdekken. Vanaf het park loop je bovendien zó het bos in. Hier vind je een bijzonder plekje om de sterrenhemel te bewonderen. En kinderen vermaken zich in het elfenbos, waar ze zelf een elfenhuisje kunnen maken. Liever een hut bouwen? Een gebruiksaanwijzing en alle materialen liggen klaar!

5. Hiken, biken en ontdekken in de Elzas

Wie houdt van hiken en biken zit goed bij Nutchel Cabins Alsace. Het park is het startpunt van mooie routes. Liever een culturele dag inplannen? De in het verleden zwaar bevochten Elzas is zeker de moeite van het ontdekken waard. Je herkent hier zowel de Duitse als Franse stijl. Bezoek bijvoorbeeld de steden Straatsburg en Colmar, met hun mooie vakwerkhuizen. Rij een (deel van de) 170 kilometer lange Route van de Elzaswijnen door pittoreske dorpjes en langs wijnbouwers. Of leer meer van de geschiedenis van de regio door een bezoek aan kasteel Haut-Koenigsbourg of concentratiekamp Struthof-Natzweiler.

Enthousiast geworden?

Zin gekregen om een paar dagen te onthaasten, écht tijd met elkaar door te brengen en weer op te laden in de natuur?

Bekijk de actuele beschikbaarheid en prijzen bij Nutchel

Overzicht