Picknickmand

Op pad in West-Vlaanderen
België: picknicken in de zomerzon!

Picknickmand

Dikke plakken honingcake, eigengemaakte confituur, een lekkere salade… Wat is er deze zomerdagen leuker (en lekkerder) dan een heerlijke picknick met verse hoeveproducten? Opeten kan gewoon bij de boer of neem je mandje mee naar een bijzonder plekje onderweg. Hmm!

Het ultieme zomergevoel

Als je ergens het ultieme zomergevoel van krijgt, dan is het wel van picknicken. Zwoele zonnige dagen, gezellig eten & drinken, leuk gezelschap, een dekentje én… een goed gevulde picknickmand. In West-Vlaanderen kun je hiervoor -heel handig en ook nog ’s erg tof- terecht op het erf van inmiddels 22 boerenfamilies. Biohoeve Het Augustijnenhof van boer Daniël in Loppem bijvoorbeeld of melkveeboerderij Den IJsbeer in Meulebeke, van boerenechtpaar Veerle en Chris.

Het mooiste plekje van de boerderij

Zo’n hoeveterras is een oase van rust. Je nestelt je er op een zonnig, groen plaatsje, het mooiste plekje van de boerderij en geniet van 100% verse en gezonde producten recht van bij de boer. Aardbeien, broodjes met beleg, verse sapjes, soms een hoeve-ijsje. En voor wie wil een glimp van de boerderij-activiteiten.

Lekkernijen picknick

Met je voeten in het gras

Uiteraard is het ook mogelijk je overvolle picknickmand mee naar buiten te nemen, lekker voor onderweg, tijdens een wandeling of een tochtje met de fiets. Gezellig met je voeten in het gras op zomaar een plekje in het bos of aan het water… Picknicken is een feestje!

Handige info over deze fijne zomeractiviteit:

Bestellen: van een hoevepicknick kan heel gemakkelijk via www.hoevepicknick.be. Hier vind je alle adresjes, de inhoud van de verschillende picknickmanden en de prijs. Reserveer wel op tijd!
Ook leuk: een picknickbon, als cadeautje voor vrienden of familie bijvoorbeeld. Super leuk en origineel!

Lees ook:

Fotocredits: Westtoer en 100% West-Vlaams

Overzicht