Verlichte kassen in de schemering

Weelde in de wei
Pop-up restaurant Veldkas

Verlichte kassen in de schemering

De Veldkas in Zuid-Limburg doet wat met je. Zelfs na een paar dagen voel je nog altijd de magie van die ene bijzondere avond in het weiland. Dineren bij de Veldkas is een unieke, niet te evenaren, beleving.

Ontstaan vanuit nood en geworden tot een onverwacht groot succes, hoe bijzonder is dat? Aan het begin van de Corona crisis sloegen Stefan en Julie van B&B en groepsaccommodatie Hei15 de handen ineen met Erik van Erik Stevens Catering uit Eijsden. Nadat van de ene op de andere dag alle business weggevallen was, ontstond de vraag ‘hoe kunnen we een concept bedenken waardoor Erik weer aan het werk kan en de gasten van de B&B ergens kunnen eten?’ Er bleek vanuit de gasten behoefte te zijn aan ruimte, veiligheid, luxe, natuur en culinair genieten. En zo ontstond het concept van de Veldkas, waarna ook Marc van Tenmar Tent & Event uit Maastricht aansloot. Het blijkt een gouden combinatie.

Over de Veldkas

De Veldkas is niet zomaar een pop-up restaurant. Over elk detail is met zorg en aandacht nagedacht en de kracht van elke ondernemer maakt van dit concept zo’n succes. Zo creëert Erik voor elke locatie een culinair concept op maat. Met aandacht voor de natuur kiest hij er bewust voor de ingrediënten (seizoens afhankelijk) voor alle gerechten en bijpassende dranken binnen een straal van 40 kilometer te halen. Tenmar Ten & Events levert met zorg feestelijke tenten en de bijzondere kassen, zodat alleen de uitstraling al een feest is om naar te kijken. Stefan en Julie runnen hun locatie (boerderij, B&B, groepsaccommodatie en interieuradvies) op een duurzame manier, altijd met aandacht voor de omgeving. De Veldkas staat in een van de weilanden van de boerderij van Stefan, de allermooiste plek die je bedenken kunt. Julie zorgde met fijne, kleine details voor de finishing touch van de Veldkas, waarbij het aangrenzende Savelsbos als inspiratiebron diende.

De natuur staat bij het concept centraal. Van het koken tot de aankleding tot de zorg en aandacht voor de omgeving. Na 22.30 uur wordt de plek weer teruggegeven aan de natuur. En voor elke reservering in de Veldkas wordt een boom geplant.

Ervaar de rust, de rijkdom van ruimte

De beleving

‘Weelde in de wei’: zo is de Veldkas omschreven. Die weelde bestaat niet alleen uit de gerechten die je op je bord krijgt. De waarde van de Veldkas is zoveel meer; wat je ziet, wat je voelt en ervaart. Het begint al bij aankomst. Over een landweg slinger je door het Limburgse Heuvelland naar die ene afslag, aangeduid met bordjes ‘De Veldkas’. Voor je gevoel in the middle of nowhere. Een nog smaller pad brengt je naar dé plek, waar lampjes uitnodigend branden en je een eerste glimp opvangt van de kassen. Vanaf nu is alles anders. Je valt stil, bent even sprakeloos, loopt rond met open mond en verheugt je op het hier mogen en kunnen zijn. Alleen dat is al bijzonder!

360 graden uitzicht over het Heuvelland

Je vergeet de tijd en de wereld om je heen zodra je de kas betreedt. Het uitzicht, de aankleding (met als inspiratiebron het Savelsbos waar de das, bonte specht, gele anemoon en de rapunzel voorkomen), de sfeer… eigenlijk onbeschrijflijk. Er staan tien kassen in het gras, zo opgesteld dat je altijd vooraan zit om te genieten van het zicht over de heuvels en de zonsondergang. In elke kas is plek voor zes personen, aan tafeltjes van twee of aangepast aan je gezelschap. De afstand die door Corona gecreëerd is, vervaagt hier door de sfeer en het gevoel. Voor de kas ligt een eigen terras. Bij mooi weer start je de avond buiten, zodra het afkoelt verhuis je naar binnen. Tussen de gerechten van het 4-gangen diner door ben je zowel binnen als buiten, om intens te genieten van het uitzicht en alle kleurschakeringen van de zonsondergang die elk uur van de avond een andere hemelse sfeer geven.

Zei ik al ‘magisch’?

Meer weten over de Veldkas en Hei15?

De Veldkas is een initiatief van Hei15Erik Stevens Catering en Tenmar Tent & Events.
Locatie van de Veldkas: Schaapsweideweg, 6265 NL Sint Geertruid.

Naast diners kun je bij de Veldkas op donderdagmiddag terecht voor een wijnproeverij. Na een wandeling met de boswachter door het Savelsbos wacht een proeverij van drie Limburgse wijnen met bijpassende hapjes.

Tip: combineer je diner in de Veldkas met een overnachting bij B&B Hei15, voor de ultieme beleving.
Meer weten? De Veldkas

Overzicht