Zwart bootje dat aan komt varen

Schuitje varen, theetje drinken
Hotspot: Stadsblokkenwerf in Arnhem

Zwart bootje dat aan komt varen

Op de vroegere fundamenten van De Arnhemse Scheepsbouw Maatschappij (ASM) is een kleine historische scheepswerf omgetoverd tot een relaxte theetuin. Om er te komen is een belevenis. Vanaf de Rijnkade, lopend te bereiken vanuit het centrum van Arnhem, ga je met een voetgangerspont naar de groene overkant van de Rijn. Na een korte wandeling bereik je vervolgens de Stadsblokkenwerf met de Werfloods, het Werfpaviljoen en de theetuin.
Pontje over de Rijn bij Arnhem

Theepaviljoen aan de Rijn

Op het hooggelegen terras van het theepaviljoen waait een fris briesje, terwijl je uitkijkt over het water en de langsvarende bootjes. Beneden is een strandje waar de kinderen met mooi weer met hun blote voeten in het water kunnen spelen. Om je heen zie je de oude resten van de voormalige werf. Alles is nog in opbouw maar zeker al de moeite waard om een middag met of zonder kinderen, met een hapje en een drankje totaal te ontspannen.

De Stadsblokkenwerf ook voor cultuurliefhebbers

Gedurende de zomer worden er voor cultuurliefhebbers diverse evenementen georganiseerd. Circus met een knipoog met aansluitend een diner op het werfterrein, romantisch aan het water. Een erfgoed wandeling, een concert… Van alles is denkbaar. Eén van de oude schepen van de werf, de Hugo Grotius, wordt na renovatie omgetoverd tot theaterschip om ook deel uit te gaan maken van dit bijzondere stukje Arnhem. Genoeg te doen voor jong en oud om je te vermaken.

Foto gebouw

Voetveer informatiebord

Praktische informatie:

Van 1 mei tot 30 september vaart het pontje op woensdag t/m zaterdag. Het werfpaviljoen is dan ook geopend. Voor exacte informatie over de werf, de evenementen en aangepaste vaartijden van de pont ten tijde van bijvoorbeeld evenementen, verwijzen we je graag naar de website van de Stadsblokkenwerf.

Overzicht