De verlichte Brandenburger Tor in Berlijn

Ontdek Berlijn met de wandelroutes van Time to momo
Stedentrip: bruisend Berlijn

De verlichte Brandenburger Tor in Berlijn

Berlijn bruist! Deze levendige wereldstad heeft een enorme geschiedenis maar is ook volop in ontwikkeling. Deze combinatie maakt Berlijn een fijne bestemming voor een citytrip. En helemaal in feestmaand december wanneer de stad in kerstsfeer is!

Hoogtepunten van Berlijn

Natuurlijk kun je niet naar Berlijn zonder een bezoek aan de bezienswaardigheden waar de stad zo bekend om is. De Brandenburger Tor, het Holocaustmonument, de Gedächtniskirche, Checkpoint Charlie maar ook de Reichstag en natuurlijk een overgebleven stuk van de Berlijnse muur. Bij de Gedenkstatte Berliner Mauer staat nog 220 meter van de oorspronkelijke grensmuur en een wachttoren.

Wandelen door Berlijn

Als je van plan bent om Berlijn te gaan ontdekken, neem dan zeker de time to momo reisgids van Berlijn mee. Het fijne van deze reisgids is dat alle highlights er in staan maar ook onontdekte plekken en bijzondere adresjes waar niet iedereen komt. In de gids staan zes wandelroutes door Berlijn, waarmee je de stad op eigen tempo ontdekt. Nog een pluspunt van de reisgids vind ik de must see tips voor als je wat minder tijd hebt. Ook handig: achterin zit een uitneembare stadsplattegrond!

Struinen door KaDeWe

Eén van mijn favoriete plekken in Berlijn is het KaDeWe oftewel het Kaufhaus Des Westens, na Harrods in Londen het grootste warenhuis van Europa. In dit wereldberoemde warenhuis aan de Kurfürstendamm in de wijk Charlottenburg kan ik urenlang rondstruinen, mensen kijken en genieten van de sfeer en de high-end artikelen die er te krijgen zijn. Op de zesde en zevende etages vind je de grootste delicatessenafdeling van Europa. Een eet- en drinkparadijs! Wanneer je in Berlijn bent, móet je toch echt een keer op deze iconische plek eten. Eén van de dertig eetcafés in het KaDeWe is BRLO (spreek uit “Brulo”) Chicken en Beer. Hier at ik de lekkerste gegrilde kip ever!

Overnachten in Berlijn

Na een dag in de stad is het fijn als je moe maar voldaan kunt bijkomen op een relaxte en comfortabele plek. Het Ellington Hotel is zo’n fijne plek, de perfecte uitvalsbasis voor een stedentrip naar Berlijn. Dit designhotel is gebouwd in de typische Bauhaus stijl en wordt ’s avonds op een bijzondere manier verlicht. Het hotel ligt middenin de stad met de Kurfürstendamm en het KaDeWe om de hoek. De makkelijkste manier van reizen in Berlijn is met de U-Bahn en op loopafstand van het hotel vind je dan ook een metrostation. Terwijl de drukte van de stad onder mij gewoon door gaat, geniet ik in mijn luxe hotelkamer van een heerlijk warm bad.

Ontdek de wijk Neukölln in Berlijn

Een van de wandelroutes uit de time to momo gids van Berlijn gaat door de wijk Neukölln. Deze populaire wijk in Berlijn verandert heel snel, nieuwe restaurants komen en gaan en het draait hier vooral om eten, drinken en shoppen. In deze wijk vind je in een oude wasserij het Italiaanse restaurant Lavanderia Vecchia. De bijzondere inrichting herinnert aan de oude functie van het gebouw: eten deden we tussen het hangende tafellinnen, een aanrader en vooraf reserveren is dan ook een must.

Wil jij Berlijn gaan ontdekken? Neem de time to momo Berlijn gids mee of ga op reis vanuit je luie stoel met de Kleine atlas voor hedonisten Berlijn.

Overzicht