Huur een strandhuisje in Den Haag. Een huisje met openslaande deuren op het strand.

Niets is zo fijn als een strandhuisje huren!
Strandhuisje huren

Huur een strandhuisje in Den Haag. Een huisje met openslaande deuren op het strand.
De zon in de zee zien zakken vanaf je eigen terras, in slaap vallen met het geluid van de branding op de achtergrond en zo vanuit je bed het strand op lopen… Een strandhuisje huren levert heel wat heerlijke ervaringen en mooie herinneringen op. Fijner kan niet – geen wonder dat strandhuisjes de laatste tijd zo populair zijn geworden!

Droomvakantie aan zee

De zee heeft iets rustgevends: de golven die in hun eigen ritme komen aanrollen, met je blote voeten op het zand staan en de tijd nemen om het schelpje te vinden dat jou het meest aanspreekt… Dat is toch een mooier souvenir dan je ooit in een winkel zult vinden?

Erg groot zijn strandhuisjes meestal niet. Maar wat zijn ze slim gebouwd! Net als strandpaviljoens worden ze vaak aan het begin van elk seizoen opnieuw opgebouwd. Dankzij grote ramen richting de branding kijk je voortdurend uit over zee. Voor optimale privacy zijn de zijkanten meestal beschut, zodat je niet eens in de gaten hebt dat naast jou nog een strandhuisje staat.

Overnachten op het strand is dan ook ideaal als je de tijd wilt nemen om even helemaal tot jezelf te komen. Maar zo’n strandhuisje huren is natuurlijk ook ideaal voor een romantisch weekendje. Als jullie vanaf het terras of zelfs vanuit bed uitkijken over zee, lijkt het wel alsof jullie samen alleen op de wereld zijn of een droomvakantie beleven op een paradijslijk eiland. Een strandwandeling begint direct voor de deur en samen van de zonsondergang genieten kan gewoon vanaf jullie terras. Met een beetje geluk vind je op loopafstand leuke strandtentjes om gezellig uit eten te gaan of nog even een drankje te doen.

Twee mensen staan op de veranda van een strandhuisje te genieten van de zonsondergang.

Met het hele gezin een strandhuisje huren

Ook voor een strandvakantie met kinderen is een strandhuisje ideaal. Hele dagen aan het strand, met een eindeloze speeltuin voor de deur. Zandkastelen, pootje baden, vliegeren, schelpjes zoeken… Geen kind aan je kinderen! Met al die uitnodigende avonturen buiten hoef je tijdens een strandvakantie echt niet bang te zijn dat je kinderen niet achter de tv of tablet vandaan komen. En wat zullen ze lekker slapen van al die zeelucht…

Waar kun je een strandhuisje huren?

Langs de hele Nederlandse kust zijn heel wat strandhuisjes te vinden. Je kunt ze overal huren: van Den Helder in het bovenste puntje van Noord-Holland tot in Cadzand bij de Belgische grens in Zeeland. Toch zijn ze allemaal uniek. Wat denk je bijvoorbeeld van:

  • De strandhuisjes van Landal in Julianadorp, waar je behalve zee en strand ook nog regelmatig een zeehond ziet
  • De strandslaaphuisjes van Zonneweelde in Zeeuws Vlaanderen, die voor èn achter een terras hebben, zodat je altijd in de zon kunt zitten
  • De Haagse strandhuisjes, waar je een strandvakantie heel makkelijk combineert met een stedentrip Den Haag

Vroeg boeken!

Heb jij wel zin in een paar dagen op zo’n droomlocatie? Strandhuisjes zijn op steeds meer plekken te vinden, maar zijn vaak wel lang van tevoren volgeboekt. Wacht dus niet te lang met het boeken van jouw ideale huisje op het strand. Boek bijtijds en geniet lekker lang van het vooruitzicht op jouw heerlijke strandvakantie. Om je te helpen, hebben we wat mogelijke slaapstrandhuisjes voor jouw droomvakantie bij elkaar gezet. Waar ga jij van het strand genieten?Meer lezen over een vakantie aan zee?

Volg je Bijzonder Plekje ook via Instagram?

[instagram-feed]

 

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken