Zwarte industriële achtergond met tekst in neonletters bla bla bla

Hip & creatief
Strijp-S in Eindhoven

Zwarte industriële achtergond met tekst in neonletters bla bla bla

Strijp-S, het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Met stip dé plek in Nederland waar je minstens één keer per jaar geweest moet zijn. Zeker als je een interieurfanaat bent. Alles klopt hier. De horecagelegenheden, de winkels en zelfs de kantoorpanden. Rauw, industrieel, modern en creatief zijn de sleutelwoorden. Alsof je door een woonblad wandelt.

Het voormalige (Philips-)industrieterrein van Eindhoven met de Apparatenfabriek, de Machinekamer, het Klokgebouw en het Ketelhuis heeft een nieuwe bestemming. Conceptstores en originele horeca concepten geven het complex een nieuwe invulling. Jong, dynamisch & creatief Eindhoven komt tot bloei op Strijp-S. Plan snel een dagje Strijp-S en neem een kijkje bij onderstaande bijzondere plekjes.

Tip 1. Onder de Leidingstraat

Bij ‘supermercado’ Onder de Leidingstraat doe je niet alleen je dagelijkse boodschappen, je kunt er ook heerlijk ontbijten, koffie drinken, lunchen, een stamppotje eten of … iets lekkers klaar laten maken om meer naar huis te nemen. Geen vast menu, maar dagverse producten en dagelijks wisselende gerechten. Zoveel mogelijk biologisch en puur. Hier mag een komkommer krom zijn, het is de smaak die er toe doet! Het interieur is stoer, industrieel en een beetje rauw. Onafgewerkte betonnen muren en een plafond vol leidingen bepalen de sfeer. Op deze bijzondere plek stroomt energie! Zeker niet missen tijdens je bezoek aan Strijp-S!

Tip 2. Pastryclub

Voor een zoetekauw als ik, is de Pastryclub een fijne uitvinding! In de voormalige machinekamer draaien nu machines voor de lekkerste chocolaatjes, taarten en andere lekkernijen. Het aanbod wordt bepaald door de seizoenen. Naast het genieten van lekkers, kun je hier ook wat leren! D.m.v. workshops en presentaties proberen de patissiers hun kennis over te brengen.

Tip 3. Radio Royaal

De genoemde plekken laten allemaal het verleden van de wijk zien. De Machinekamer, het Ketelhuis; industrieel erfgoed. Radio Royaal spant de kroon! In het voormalige energiehuis staan de machines nog op hun plek. Tussen deze machines, staal en beton staan tafeltjes opgesteld. Een bijzondere locatie om je bezoek aan Strijp-S met een diner af te sluiten.

Tip 4. Shoppen op Strijp-S?

Je bezoek aan al die smakelijke plekjes combineren met shoppen? Dat kan! Centraal in Strijp-S ligt Urban Shopper, een verzameling van 20 bijzondere winkels in de voormalige Philips fabriekshal. Kleinschalig, vernieuwend en vol mooie producten, een uiteenlopend aanbod van kapper tot Zitfabriek. Mijn favoriet is Daily Poetry, waar je altijd wel iets moois vindt, voor jezelf of voor een ander. De producten van Daily Poetry maken je bewust van de mooie dingen in het leven, laten je glimlachen en genieten van kleine dingen. Knap als je hier met lege handen naar buiten kunt lopen!

Conceptstore Out of the Blue, tussen Urban Shopper en de Apparatenfabriek, mag je ook zeker niet missen. Je vindt hier een mooie mix tussen woonaccessoires en mode.

Tip 5. Blijven slapen?

Heb je aan een dag niet genoeg? Combineer je bezoek aan Strijp-S met een overnachting bij een van deze bijzondere plekjes:

Overzicht