De beste plekken voor je eerste terrasje van het jaar
Ontdek de leukste terrassen

De weerberichten liegen er niet om, hij komt er aan: de eerste echte lentedag. Verheug jij je ook al zo op je eerste terrasje? Glaasje rosé of witbier erbij en genieten van het lentezonnetje! Dit zijn de 5 leukste terrassen waar je moet zijn.

Tip 1. Kontiki Beach in Zeeland

In de provincie met de meeste zonuren van Nederland, Zeeland, ligt een van mijn favoriete plekjes: Kontiki Beach. Aan het grootste zuidstrand van Nederland geniet je hier van hun borrelplankje en natuurlijk het uitzicht op zee. Neem de kinderen gerust mee; er staat een speeltoestel voor de deur of ze vermaken zich op de palen die de golven breken.

Kontiki Beach – Westduin 1, Dishoek

Tip 2. Millinger Theetuin in de Ooijpolder

Nog net in Nederland vind je midden in een natuurgebied deze exotische theetuin. Hier vind je geen standaard terras met een paar tafeltjes en stoelen, maar stapels lekkere kussens, lage bankjes en alles in warme kleuren. Ons favoriete plekje is op een van de banken onder de veranda uitkijkend op de vijver.

Millinger Theetuin – Klaverland 9, Millingen aan de Rijn

Tip 3. Picknickers in Friesland

Gelegen aan het Sneekermeer ligt dit kleine restaurant met een groots terras: Picknickers. De gin-tonic (met bloemetjes) is een aanrader. Ook een uitstekend plekje om je bootje even aan te meren en een van hun lekkere producten to-go mee te nemen.

Picknickers – Utbuorren 54, TerherneUGlja25pY2tlcnM=UGlja25pY2tlcnM=

Tip 4. Het Schoolhuis Holysloot

Huur op Amsterdam Centraal een fiets en daar ga je, binnen enkele minuten fiets je de stad al uit. Fiets over de dijk langs het idyllische Durgerdam of binnendoor via Ransdorp naar Holysloot. Het is verrassend hoe snel je in de polders staat en nog verrassender hoe je zo dicht bij Amsterdam een dorpje vindt dat zo geïsoleerd ligt. Het dorpje Holysloot, met een beschermd dorpsgezicht, ligt aan een doodlopende weg. Dwars door de weilanden rijd je over een smalle landweg naar het dorp, bestaande uit een tiental karakteristieke huizen, een kerkje én Het Schoolhuis met een fijn terras in het gras. Strijk even neer en geniet van de sfeer.

Het Schoolhuis – Dorpsstraat Holysloot 38, 1028 BE Amsterdam

Terras in het gras bij een restaurant in Holysloot

Tip 5. De Vreemde Vogel

Met gepaste trots serveren ze hier hun eigen biertje, vlakbij gebrouwen. Groenten en fruit komen rechtstreeks uit eigen moestuin. En ook erg fijn: op zondag zijn hier ‘knutseldames’ waar de kinderen zich mee kunnen vermaken! Kun jij extra genieten van het zonnetje op het vrolijke terras.

De Vreemde Vogel – Van Baerlestraat 252, VlaardingenUGx1aW1hZ2UgRmVzdGl2YWwgMjAxNg==

Wat is jouw favoriete plek om te genieten van een terrasje?

Overzicht