Pas op voor Sticky Fingers
Stedentrip Amsterdam: overnacht bij The Tire Station

The Tire Station, een hip en origineel hotel in Amsterdam, om de hoek van het Vondelpark. Een fijne uitvalsbasis voor jouw stedentrip Amsterdam!

The Tire Station, een eco-sexy hotel

Bij binnenkomst in het hotel kijk je je ogen uit. Wordt je blik als eerste getrokken naar de liftdeuren (‘I will lift you up’), naar de mooie vitrinekast, de kleurrijke loungestoelen of de roze achterwand van Sticky Fingers? De in het oog springende achterwand die vol hangt met halve kastjes en stoelen, zal je ook zeker niet ontgaan. Een bijzonder kunstwerk van tweedehands meubels van buurtbewoners.

Als je uitgekeken bent (ook restaurant MOER probeert je aandacht te trekken, maar daar kom je later nog voor een borrel of het ontbijt) wacht je een hartelijk ontvangst door de hosts van The Tire Station. De humor met een knipoog die je in het hele hotel tegenkomt, zie je ook terug bij de hosts. Ze dragen toffe shirts met #biteme en ‘I am eco-sexy and I know it’.

VGhlIFRpcmUgU3RhdGlvbg==

Bijzondere kamers in het hotel

De originele invulling van het hotel eindigt niet in de lobby. Op weg naar je kamer is er ook genoeg te zien, in de lift en op de kamerdeuren. Op elke deur een andere tekst, van ‘you look beautiful today’ tot ‘one day you might wake up in a hotel with a mariachi band sleeping in the corner’. Ook ín je kamer worden je zintuigen en lachspieren nog even geprikkeld! Van GET NAKED in je badkamer tot DIVE RIGHT IN boven je bed (enne, don’t forget to imagine to water the fake plants!).

Genoeg over het sexy gedeelte van het hotel. Het eco bewustzijn is ook erg fijn! Hotel The Tire Station (112 kamers) is onderdeel van de Conscious Hotels, eco design hotels in Amsterdam. De hotels worden zo goed mogelijk milieuvriendelijk gerund, met zonnecollectoren op het groene dak en een duurzaam energiesysteem. Alles wat je in het hotel kunt aanraken is gerecycled, gecertificeerd (hout) en herbruikbaar. En dat alles zonder dat je als gast het idee hebt dat je ‘groen moet doen’.

VHdpbiBSb29tIFRpcmUgU3RhdG9uU3RvZXJlIEJhZGthbWVyIA==SG90ZWxrYW1lciBUaXJlIFN0YXRpb24=

Sticky Fingers

Je kunt er niet om heen in The Tire Station, Sticky Fingers, de eco-patisserie met de in het oog springende roze tegelwand. Alles wat je hier gebruikt is 100% biologisch (organic), van de Fairtrade koffie tot de cookies, muffins, croissants en taartjes. Schuif even aan voor een goede koffie om je dag te starten, een krantje te lezen of gewoon even te genieten van het mooie interieur.

Restaurant MOER

Bij The Tire Station hoort restaurant MOER. Een restaurant met een stoer uiterlijk. Hier wordt ‘s ochtends het ontbijt geserveerd, in de vorm van een buffet, bestaande uit biologische producten. De lekkerste eitjes (uiteraard van blije kippen), smakelijke kaas en vleeswaren, yoghurt met huisgemaakte granola, brood wat dagelijks geleverd wordt door een bakkerij waar mensen met een beperking vrolijk aan het bakken zijn, zalige sapjes en jam van Heerlijkheid de Mariënwaerdt in Beesd.

Later op de dag ben je welkom voor de lunch, een borrel of het diner waarbij groenten in de hoofdrol staan.

Discover Amsterdam

Je bent niet voor niets in Amsterdam, dan wil je ook wat zien! Of dat nu gaat om de bekende bezienswaardigheden zoals het Anne Frank Huis, het Rijksmuseum, de Dam, het Leidseplein en de Bloemenmarkt of om te winkelen in de Jordaan en de 9 straatjes, culinair genieten bij De Kas, Pluk of … De hosts van The Tire Station staan je met plezier te woord en delen graag hun eigen ervaringen en tips. Fietsje erbij om de stad te verkennen? Die huur je voor € 15,- per dag (eerste dag) en daarna voor € 10,- per dag.

Praktische informatie:

Wat? Conscious Hotel The Tire Station
Waar? Amstelveenseweg 5, 1054 MB Amsterdam
Prijs? Vanaf € 110,- per kamer (excl. ontbijt van € 15,- p.p.)
Bereikbaar: goed bereikbaar per openbaar vervoer. De tram stopt bijna voor de deur. Kom je met de auto? Reserveer voor € 22,50 een plekje in de parkeergarage van het hotel.

P.S. Nieuwsgierig naar de naam The Tire Station? Het hotel zit in een voormalige garage voor Michelin banden.

Overzicht