Het strand bij Schoorl

Rust aan de kust
Weekendje naar zee? Ga naar Duynvallei in Schoorl

Het strand bij Schoorl

Weekendje weg of op vakantie naar zee? Park Duynvallei ligt heerlijk rustig, op maar vijf minuten fietsen van het strand.

Het parkje Duynvallei ligt perfect. Heerlijk rustig, net buiten het mooie Groet en toch op maar vijf minuten fietsen van het strand. Ook zo fijn: je zit er vlakbij een paar leuke restaurants. In Camperduin is strandpaviljoen Struin een aanrader – vegetarische bitterballen en pita XL met humus! In Groet vind je De Bokkesprong, een goed restaurant (beetje chique, maar heel gastvrij) met een prachtig tuinterras.

Maar wat nog wel belangrijker is: het is hier stukken minder druk dan in andere plaatsen aan de kust. Ook op een zomerse dag in het weekend wordt het hier niet overdreven druk. Het strandpaviljoen zit wel vol, maar op het uitgestrekte strand is ruimte genoeg om je strandlaken uit te rollen.

Luxe huisjes bij Duynvallei

Die rust en de centrale ligging zijn al heel fijn, maar wat een weekendje Duynvallei echt luxe maakt, is het huisje zelf (Duynvallei 21). De koddige rietgedekte huisjes zijn een echo van de stolpboerderijen die je hier ziet. Ze zijn veel groter dan ze lijken, met een slaapverdieping in het souterrain. Dat betekent lekker koel slapen, een verademing na een paar snikhete nachten thuis in Limburg. In de schaduwrijke tuin zit je mooi beschut en uit het zicht van de buren. Als je een beetje verkleumd terugkomt van het strand duik je zo de sauna en stoomdouche in. Ideaal!

Eigen strandhuisje bij Hargen aan Zee

Ons strandhuisje dat we hebben bijgeboekt ligt bij strandpaviljoen Hargen aan Zee (zeker proberen: de huisgemaakte limonades en smoothies). Hier heb je nog alle ruimte op het strand en zelfs op de parkeerplaats. Man- en zoonlief zijn het hele weekend driftig in de weer met zandkastelen bouwen, want daar blijkt het zand hier echt perfect voor.

Fietsen langs de kust

Ze staan bij aankomst naast ons vakantiehuis te pronken in de zon: de fietsen van STE!F die je via de receptie van Dutchen kunt huren. Deze toffe fietsen worden met de hand gemaakt door mannen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze hebben genoeg versnellingen om door wind (kust) en weer (ehh.. Nederland!) te gaan en we gebruiken ze tijdens ons weekendje optimaal. De fietstocht naar Strandpaviljoen Paal 29 in Schoorl aan Zee is een aanrader. Dit paviljoen bereik je alleen te voet of met de fiets en dat maakt de route extra bijzonder. Ook gezellige plekjes als Bergen en Callantsoog zijn op fietsafstand.

Is het een warme dag aan zee? Van een fietstocht in de schaduw van het loofbos, van het schattige Groet naar Schoorl, fris je op. Tip: neem na een etentje bij De Bokkesprong nog even een omweg door de duinen. Vlak langs De Bokkesprong leidt een wandel- en fietspad naar het fietsroutenetwerk, langs een paar mooie duinvalleien. De Schoorlse Duinen zijn de hoogste en breedste duinen van Nederland, een prachtig fiets- en wandelgebied. Ook leuk is het Van Blanckendaell Park, een mooi klein dierenpark met speeltuintje.

Hotspots in de buurt van Schoorl

Ik hoor je denken: zijn er nog een paar hotspots in de buurt? Dat hebben we natuurlijk even voor je uitgezocht. De eerste tip is L’Etoile: een hippe conceptstore in het nabij gelegen Bergen. Hier vind je prachtige spulletjes voor in je huis. In Bergen vind je naast de Ruïnekerk nog zo’n gave conceptstore. In het oude postkantoor zit PT Post. Hier koop je écht van alles: van taarten tot tassen, van leesvoer tot lampen! Ook de Sissy Boy en Vanilia in Bergen zijn de moeite van een bezoekje waard. In het centrum van Schoorl kun je het klimduin, een 51 meter hoge zandberg, onmogelijk missen. Aan de voet van het klimduin drink je gezellig een koffie bij Zilte Zoen voordat je de klim waagt – of je blijft gewoon lekker zitten.

Over Duynvallei

Enthousiast geworden? De mooie huizen op het park Duynvallei horen bij Dutchen. Dutchen heeft meerdere vakantieparken met luxe huizen, met name langs de kust.

Bekijk alle huizen en parken van Dutchen

Overzicht