Slaapkamer onder de balken met tweepersoonsbed met grote zwartwit foto op achtergrond

Liefde op 't eerste gezicht
Tip: ‘t Havenhuisje in Medemblik

Slaapkamer onder de balken met tweepersoonsbed met grote zwartwit foto op achtergrond

De zon schijnt volop wanneer ik door de uitgestrekte polders van Noord-Holland naar Medemblik rijdt. De tulpen in de bollenvelden staan er stralend bij en toveren een glimlach op mijn gezicht. Hoe heerlijk is de lente! Met die glimlach rijd ik de Westerhaven in, een straat met statige en historische huizen aan de jachthaven in Medemblik. Daar aan het einde van de straat en de rij met pittoreske gevels ligt, zo lijkt, het kleine zusje van al die panden, het Havenhuisje. Mijn thuis voor een nacht.

Een rijtje historische (trap-)gevels aan de haven van Medemblik

‘t Havenhuisje, rijk aan verhalen

Gastvrouw Rosemarie komt op de fiets aanrijden en laat me vol trots het Havenhuisje zien. Het Havenhuisje is, zeker voor haar, niet zomaar een huisje. Voor mij liefde op het eerste gezicht, voor Rosemarie een huisje met emotionele waarde, verbonden met haar jeugd. ‘t Huisje hoorde bij de bloemenwinkel van haar vader, die bijna 50 jaar een bloembinderij had in de stadswaag van Medemblik, op de Kaasmarkt om de hoek (waar nu Bistro op 3 zit). Aan de achterzijde van de winkel zat een binnentuin met daaraan grenzend dit huisje, wat voornamelijk voor opslag werd gebruikt. Alleen speciale klanten van de bloemenwinkel mochten er een kijkje nemen en snuffelen tussen de oude spullen en brocante. Ook nu is ‘t Havenhuisje er voor speciale ‘klanten’, gasten die willen komen genieten van een huisje wat met veel liefde en aandacht is gerenoveerd.

BInnenplaatsje in het vakantiehuisje met een rotan stoel, houten bankje en traliehek

Bijzonder overnachten in Medemblik

‘t Havenhuisje herbergt nog net zoveel schatten als toen. Rosemarie heeft bij het opknappen van het huisje het authentieke karakter zoveel mogelijk weten te behouden. Waar voorheen alleen een paar muren stonden, vind je nu een comfortabel en stijlvol ingericht vakantiehuisje. De 18e eeuwse muren zijn zowel beneden als boven mooi in tact gelaten. De houten balken zijn stille getuigen van tal van verhalen. Alle voorzieningen als keuken, badkamer en toilet zijn nieuw.

Bij binnenkomst vechten de keuken én het bijzondere binnenplaatsje om je aandacht. Niets is standaard hier in huis. De keuken is gemaakt van een oude robuuste werkbank. Open de deur aan de achterzijde van het pandje en je ontdekt een schattig binnenplaatsje. Mijn favoriete plekje!

Door het huisje opnieuw in te delen, vind je op de bovenverdieping nu een open slaapkamer met open badkamer ensuite, onder de stoere balken. Op de wand achter het bed laat een grote zwartwit foto je zien hoe het uitzicht over het pittoreske haventje van Medemblik er vroeger uit heeft gezien.

Veel extra’s in het Havenhuisje Medemblik

Rosemarie heeft door haar vele reizen goed in de gaten wat je als gast prettig vindt. Fijne handzeep in de keuken, Nespresso cups op het aanrecht, een flesje wijn staat voor je klaar, dikke handdoeken in de badkamer en mooi linnen op bed. Echt een verwenadres. Op verzoek maakt Rosemarie een ontbijt voor je klaar, wat ze je in de ochtend in een mand komt brengen. Zelf even naar het bakkertje om de hoek lopen is ook een goede optie. Vraag haar ook gerust naar tips voor de omgeving, die deelt ze graag!

Een paar favoriete adressen:

  • Bistro op 3 is een gezellige brasserie, op het adres van de voormalige bloemenwinkel.
  • Een bijzonder avondje uit eten? Reserveer een tafel bij Meijers 2.0
  • Een paar uurtjes naar de bootjes kijken? Strijk neer op het terras van Eetcafé de Kwikkel
  • Terug in de tijd? Zoek een plekje op het terras of in het café van Kasteel Radboud
  • Naar het strand? Wandel naar Strandpaviljoen de Zoete Zee

Meer weten over het Havenhuisje Medemblik?

Wat? ‘t Havenhuisje Medemblik
Adres: Westerhaven 3, Medemblik
Geschikt: voor 2 personen. Het huisje is niet ingericht op kinderen.
Huisdieren: welkom, in overleg
Min. verblijf: twee nachten
Ontbijt: niet inbegrepen, op aanvraag
Prijs? vanaf €99.00 voor 2 personen op basis van logies

Bootje mee? Rosemarie kan een plekje voor je reserveren voor de deur!

Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid van ‘t Havenhuisje

Overzicht