Binnenplaats met rode stoelen en tafels

Hip & historisch
Tip: The Anthony Hotel in Utrecht

Binnenplaats met rode stoelen en tafels

In een van de meest kleurrijke wijken van Utrecht vind je The Anthony Hotel, gevestigd in een voormalig klooster. Een boutique hotel waar hip en historie hand in hand gaan. Waar de ruim honderd jaar oude muren en gewelven de basis vormen voor een eigentijds en warm ‘thuis’. Een hotel met een verhaal. Een oase van rust in Utrecht.

Hip & historie gaan hand in hand

Antonius versus Anthony

Tegenover de grote Sint-Antoniuskerk in de Kanaalstraat in Utrecht ligt het karakteristieke hotel met de naam The Anthony. Een eigentijdse naam (met een knipoog) voor een eigentijds hotel, in een historisch pand dat voorheen bekend stond en dienst deed als het Antoniusklooster. Aan het begin van de 19e eeuw werden de kerk en het naastgelegen Parochiehuis gebouwd: robuuste bakstenen gebouwen. Nadat er aan het begin van deze eeuw nog bejaarden door de gangen schuifelden is na een intensieve verbouwing het robuuste karakter verzacht, Tijdens de bouwwerkzaamheden van bijna 1,5 jaar transformeerde Antonius naar Anthony, van historisch klooster naar hip hotel. De glas in lood ramen werpen nu een sfeervol licht in de gangen, stoere houten balken in de nok van de suites zorgen voor extra warmte en sfeer en combineren mooi met marmer en zwart staal. Roze fluweel en goud zorgen voor de finishing touch.

Cosy & comfortabel cocoonen

Anthony heeft voor iedereen een fijne kamer. Verspreid in het klooster vind je cozy singles, smaakvolle doubles, romantische suites en luxe lofts. Of je nu alleen komt, met vriendinnen of met je gezin; er is een kamer op maat voor je. De lofts, met keuken, zithoek en meerdere kamers, liggen in het naastgelegen Parochiehuis. Net als de kamers in het hotel zijn ook de lofts stijlvol en met warme materialen ingericht.

Heb je iets te vieren of heb je een nachtje verwennerij wel verdiend? Kies voor een suite, met vrijstaand bad. Lekker ruim, lekker luxe.

Tip: boek de Presidential suite voor de mooie badkamer met roze wastafel, gouden kraan, roze badkamertegels en een groot bad.

Niet alleen slapen, ook eten bij The Anthony Hotel!

Wanneer je kiest voor een stedentrip Utrecht, kies dan voor een stedentrip mét overnachting. De stad heeft zoveel moois om je te laten zien, voelen en beleven. Blijven slapen doe je dan natuurlijk in The Anthony, maar eten moet je hier zeker ook een keer. Tijdens je verblijf of gewoon apart voor (terug-)komen. De huisstijl met roze en goud is ook in het restaurant zo mooi doorgevoerd. De servetten op tafel, het gouden bestek, duurzame gouden rietjes… alleen al voor de sfeer onder de gewelven moet je even aanschuiven in het restaurant. Je mag ook als niet hotelgast aanschuiven voor het ontbijt, bubbelen aan de bar, lunchen met lokaal lekkers of dineren in hogere sferen.

Tip: Probeer de Pinky Rose Lemonde.

Een oase van rust in een levendige wijk

Een groter contrast is bijna niet mogelijk: de levendigheid van de straten rondom The Anthony tegenover de rust en serene sfeer in het hotel en in de kloostertuin. Waar je in de voortuin nog een stukje hectiek van de straat meepikt, is het eenmaal binnen en in de stadstuin opvallend rustig. In de gangen van het hotel, met dikke muren, gewelven en glas in lood ramen, kun je je voorstellen hoe het hier moet zijn geweest ten tijde van het klooster. Zodra je het hotel verlaat, wandel je het multiculturele hart van Utrecht in.  Culturen van over de hele wereld leven hier naast elkaar. Proef de sfeer en loop door de Kanaalstraat langs koffietentjes, Arabische supermarkten, exotische groenteboeren en restaurants naar de moskee aan het begin van de straat. En wandel nog een stukje verder en je staat in hartje stad.

Lekkere adressen in de buurt

Is het restaurant een avond gesloten of wil je een keer ergens anders eten of drinken? Huur een toffe fiets bij het hotel (ook die zijn in stijl) en fiets de stad in. Liever lopen? Op loopafstand van The Anthony vind je, getipt door de dames van het hotel, de volgende leuke en lekkere adressen:

  • Instock (Vleutenseweg 382) – uit eten gaan en meehelpen aan een betere wereld. Dat klinkt goed toch? Overschotten, mislukte oogsten, producten die de schappen van de supermarkt niet halen of er juist uitgehaald worden; bij Instock maken ze er een smakelijke maaltijd van! Koken tegen de voedselverspilling.
  • Levantine (Moskeeplein 87) – De smaken van de regio Levantine (diverse landen in het Midden-Oosten) op je bord. Een snufje Méditerranée in combinatie met Oosterse specerijen zorgen voor een verrassende smaakexplosie. Een restaurant perfect passend bij het karakter van de wijk. Proeven dus!
  • Jasmijn & Ik (Kanaalstraat 219) – staat bekend als het beste Aziatische restaurant van Utrecht. Wat een bof dat dit adres gewoon (bijna) naast het hotel ligt. Deur uit, paar stappen naar rechts en voilà, het lekkerste van de Aziatische keuken op je bord.
  • Buurten in de Fabriek (Kanaalweg 91) – dit adresje is alleen al leuk door de wandeling/het ritje er naar toe. Je passeert twee bruggetjes over het Merwedekanaal, waaronder een authentieke ophaalbrug en komt in het bijzondere hart van Oog en Al. Kom buurten op de plek waar vroeger lijnzaad en soja verwerkt werden.

Stedentrip Utrecht plannen?

Je leest het al, een dagje Utrecht is te kort. Met bovenstaande tips ben je de wijk nog niet uit geweest, plan dus gerust meerdere dagen en ontdek ook historisch Utrecht rondom de Oudegracht, de Domtoren, het Nijntje Museum… Gun jezelf een nachtje weg, een verblijf bij The Anthony Hotel is echt een cadeautje!

Wat? The Anthony Hotel
Waar? Kanaalstraat 197, Utrecht
Kamers: van eenpersoonskamers tot romantische suites en (familie-)lofts
Prijs: vanaf € 99,- per nacht

Overzicht