Licht houten vakantiehuis in Noordwijk

Heerlijk huis bij zee
Tip: Vakantiehuis Duinlodge in Noordwijk

Licht houten vakantiehuis in Noordwijk

Een weekendje weg of vakantie naar zee is een weldaad, een cadeautje. De frisse zeelucht inademen, je hoofd leeg laten waaien, pootje baden en spelen met de golven, een paar uur met je voeten in het zand en limonade in je hand… Nieuwe energie gegarandeerd! Helemaal als je verblijfplaats ook bijdraagt aan dat ultieme genieten.

Bij Strand en Kust snappen ze dat. Hun twee vakantiehuizen zijn alleen al fijn om te zijn. En dan krijg je de zee op loopafstand er nog bij! Hiervan word je blij!

De Duinlodge van Strand en Kust

Theo, Thea, Robert en Saskia zijn de trotse eigenaren van Strand en Kust, twee vakantiehuizen in Noordwijk. De huizen, met de namen Strandvilla en Duinlodge, staan op een klein en rustig vakantiepark, slechts een weg en een duinenrij verwijderd van zee. De Strandvilla is geschikt voor zes personen (niet zes volwassenen), in de Duinlodge ben je met vijf personen welkom. Ik vertel je graag meer over de Duinlodge, waar ik een paar dagen verbleef.

Bijzonder vakantiehuis bij zee

Na het succes van de Strandvilla kon een tweede huis niet uitblijven. Toen er dan ook nog een stuk grond te koop kwam op hetzelfde parkje was de keuze snel gemaakt en de Duinlodge een feit. Het vakantiehuis is een eigen ontwerp, in grote lijnen in 1 dag neergezet in Noordwijk en vervolgens door voornamelijk Robert in enkele maanden afgewerkt tot het prachtige huis dat er nu staat.

Hoewel ik bij aankomst even mijn twijfel heb over de locatie en het parkje, is die twijfel à la minute weg zodra ik het huis binnen stap. Vol trots vertellen Robert en Saskia over de Duinlodge terwijl ze me rondleiden. Opvallend aan het huis? Het licht, de Scandinavische sfeer, het gevoel van ruimte en het oog voor detail.

Wanneer je de slaapkamer op de begane grond inloopt, weet je direct dat dit de favoriete plek van kinderen is. Niet alleen het stapelbed is leuk, ook het zelf gebouwde ‘bedhuisje’ is een topper! Ook voor jou zijn er favorieten in huis. De diagonale tegels in de badkamer, het hoge plafond, de afscheiding van de slaapvide, de eethoek met op maat gemaakte bank, de meubels in de tuin… volop wooninspiratie.

En dan nog al die fijne details: koffie en thee op voorraad, de geur van Rituals in huis, kruiden & olie in de keuken, een welkomstpakketje op tafel, waxinelichtjes; vergeet ik nog iets? Geen zorgen, Saskia heeft echt aan álles gedacht!

Wat ga je doen in Noordwijk?

Met de zee zo dicht bij ligt het voor de hand dat je hier veel naar toe gaat. Lopend vanuit de Duinlodge of op een van de fietsen van de Duinlodge richting de boulevard. Noordwijk heeft een aantal smaakvol en hip ingerichte strandtenten, die je echt moet zien. Alleen al voor de inspiratie! En voor de healthy food & drinks. En om een paar uur lekker voor je uit te staren richting zee. En… om op te warmen, bij te tanken en te schuilen voor een najaarsstorm.

Een ander fijn plekje in de buurt is Como & Co, gelegen aan het Oosterduinsemeer in Noordwijkerhout, midden in de bollenstreek. Of ga naar Leiden, het museum Corpus, Den Haag…

Ik breng mijn dagen door met koffietjes in de tuin, een boek lezen in de laatste zonnestralen, bijkletsen met vriendinnen die langs komen, strandwandelingen, schrijven, lunchen bij Branding Beach Club, Tulum en B.E.A.C.H. en genieten van de rust op het park. Wat is het hier stil. Ik wil! Meer van dit soort zalige dagen aan zee…

Op naar Strand en Kust

Of het nu is voor je zomervakantie, een weekendje weg in het najaar of een midweek uitwaaien in de winter (het huis is volledig geïsoleerd); de zee zorgt ervoor dat je hoofd lekker leeg waait, je nieuwe energie op doet, echt even ontspant en weg bent. Op naar Strand en Kust, voor de broodnodige rust.

Bekijk de beschikbaarheid en actuele prijzen van Strand en Kust

 

Overzicht