5 verfrissende tips
Portugal: 5 tips voor de zomervakantie in de Alentejo

De Alentejo is in trek als vakantiebestemming. Het authentieke karakter, de uitgestrektheid, de prachtige kustlijn… De temperatuur in deze regio kan tijdens de zomermaanden behoorlijk oplopen. Dit is echter geen reden om de Alentejo in het warme seizoen te mijden. Met deze 5 tips ben je verzekerd van een warme, maar ook zeker verfrissende vakantie.

1. Volg surflessen in Comporta voor een ‘coole’ vakantie

Voor surfers is de kustlijn van de Alentejo een waar paradijs. Het is één van de beste surfspots van Europa met hoge golven die onophoudelijk komen aanrollen vanuit de Atlantische Oceaan. Comporta, even ten zuiden van Setúbal, is een goede plek om te (leren) surfen. U3VyZmVuIEFsZW50ZWpv

2. Geniet van een dagje op een verlaten strand

Houd je van verlaten stranden, gezellige baaitjes en authenticiteit dan is de Alentejo de plek om te bezoeken. De oceaanwind zorgt voor een heerlijke verfrissing. De kust van de Alentejo wordt door sommigen ook wel de ‘laatste wilde kust van Europa genoemd’, grote massa’s toeristen zijn hier dan ook niet te vinden. Wil je wat leven in de brouwerij? Vila Nova de Milfontes is een geliefde badplaats met een vissershaven. Ook hier hoef je de hitte niet te vrezen.

3. Wandel langs de kust

Wandelen op de kliffen met uitzicht op de oceaan, daarvoor reis je naar de Alentejo. Langs de kust lopen goed bewegwijzerde wandelpaden. Probeer de Trilho dos Pescadores (Vissersroute) door de duinen, over spectaculaire kliffen en verlaten stranden. Altijd is daar die frisse wind én de mogelijkheid van een duik in zee.

4. Varen met een ‘boathouse’ op het Alqueva meer

Een varend vakantiehuis op het Alqueva meer: verfrissend en origineel. Huur een boot in de Amieira Marina en bezoek tal van leuke dorpjes. Zoek ‘s nachts een plekje aan dek om te genieten van een prachtige sterrenhemel, de Alentejo is namelijk uitgeroepen tot Starlight Tourism Destination. Nergens anders dan boven het Alqueva meer is de sterrenhemel zo duidelijk te zien. Een vaarbewijs of ervaring achter het roer heb je niet nodig, want de boten zijn zeer gemakkelijk te besturen.

QWxlbnRlam8=

5. Geniet van een glaasje ‘Waterwijn’

Na een warme dag in de Alentejo is een verfrissend Portugees wijntje een absolute aanrader. Proef zeker eens een glas Conde d’Ervideira, de ‘waterwijn’ van wijnproducent Ervideira. De wijn heeft zijn naam te danken aan het feit dat deze 6 tot 8 maanden lang rijpt op de bodem van het Alqueva meer.

Lees meer over de Alentejo en ontdek onze bijzondere plekjes

Overzicht