Duurzaam, detox en samen
Vakantie: Gezinsvakantietrends

Digitale detox, terug naar de basis en genieten van elkaar. Samen met opa en oma herinneringen maken tijdens een onvergetelijke familievakantie. Rekening houden met het milieu: ook op vakantie wordt de toekomst van onze planeet steeds belangrijker. Dit zijn de trends voor gezinsvakanties, herken jij je erin?

Reizen met betekenis

Een van de reistrends is betekenisvol reizen: iets teruggeven aan het gastland. Dat kan natuurlijk ook heel goed als je met kinderen op vakantie gaat! We gaan steeds bewuster om met ons energieverbruik en denken goed na over de keuzes die we maken. Van duurzaam logeren, afval scheiden, shoppen en eten bij de lokale bevolking tot het compenseren van de CO₂ uitstoot van je vliegreis. Boek je een vliegticket dan kun je voor een paar euro extra het milieu helpen verbeteren. 

Verre familiereizen

De vraag naar verre familiereizen om je kinderen kennis te laten maken met andere culturen en gebruiken à la Floortje Dessing, groeit. Er is een groot aanbod van gezinsreizen naar verre bestemmingen waarbij rekening wordt gehouden met reisafstanden, afwisselende programma’s en kindvriendelijke accommodaties. Blijf je toch liever dichterbij huis, ook een vakantie in Frankrijk of Spanje is onverminderd populair. Kamperen staat nog altijd op nummer één. De hele dag buiten zijn en spelen met nieuwe vriendjes en vriendinnetjes: voor kinderen is een camping één groot paradijs. 

Digitale detox voor kinderen én ouders

Kinderen maar ook ouders brengen steeds meer tijd door achter een tablet of smartphone dan in de buitenlucht. Een vakantie is dus dé gelegenheid om weer eens helemaal terug te gaan naar de basis, zonder prikkels van buitenaf. Het is heerlijk om tijd te hebben voor elkaar tijdens allerlei leuke buitenactiviteiten in de natuur. Als de sneeuw in Oostenrijk is gesmolten komt er een prachtig zomerparadijs tevoorschijn: een ideale bestemming voor de zomervakantie. Zwemmen in bergmeertjes, avontuurlijke wandelingen door de bergen en urenlang ravotten in de gezonde berglucht. Een vakantie in de bergen is zó leuk dat de WiFi helemaal niet gemist wordt!

Met opa en oma op familievakantie

Wist je dat de opa’s en oma’s van nu véél actiever en ondernemender zijn dan vroeger? Grootouders gaan graag mee op vakantie. Het liefst in eigen land. Want Nederland is hartstikke mooi en ook nog eens heel betaalbaar. In ons land is een groot aanbod van accommodaties die geschikt zijn voor een gezinsvakantie met drie generaties. Tijdens deze familievakanties worden de mooiste herinneringen gemaakt!

Bekijk de leukste grote vakantiehuizen 

Overzicht