Bijzonder overnachten in het Vechtdal

De mooiste logeeradressen in het Overijsselse Vechtdal
Vechtdal: 3x bijzonder overnachten

Bijzonder overnachten in het Vechtdal

Het Vechtdal in Overijssel is zo mooi en afwisselend, daar mag je wel een paar dagen voor uit trekken. Verblijf bij een van deze bijzondere plekjes om op je gemak de omgeving te verkennen. Of om je een paar dagen terug te trekken, in alle rust. 3x Bijzonder overnachten in het Vechtdal:

Tip 1. Hotel Mooi Rivier

Op een unieke locatie aan rivier de Vecht ligt hotel Mooirivier, met een van de mooiste terrassen van ons land. Verwen jezelf met een verblijf in het hotel en trakteer jezelf op een diner aan de waterkant. Hoe heerlijk: dineren en logeren na een dag in de buitenlucht. Bij het hotel zijn fietsen te huur, de mooiste routes lopen vlak langs het hotel.

Mooirivier – Oude Oever 10, 7722 VE Dalfsen

Hotel aan het water

Tip 2. B&B en theehuis De Rheezer Kamer

In dezelfde lichte en rustige sfeer overnacht je bij B&B De Rheezer Kamer in Rheeze. In een monumentale boerderij aan de brink vind je een charmant theehuis en een stijlvol ingerichte gastenkamer. Eigenlijk geen kamer te noemen; de voormalige potstal is omgetoverd tot gastenverblijf met ruime living en heerlijke slaapkamer. Het uitzicht vanaf de eettafel is net een schilderij. Over de landerijen, waar soms schapen lopen, kijk je richting de Vecht. Die eettafel is niet alleen om het uitzicht zo’n fijne plek. ‘s Ochtends serveert gastvrouw Astrid een smakelijk en zeer uitgebreid ontbijt met streekproducten. Een feest om je dag zo te beginnen!

B&B De Rheezer Kamer – Rheezerbrink 5, Rheeze

Een licht interieur met stoere houten salontafel en licht grijs fauteuiltje

Tip 3. Wellness paradijs De Oeverhorst

Wellness liefhebbers opgelet: boek een weekendje weg of een paar dagen bij De Oeverhorst in het Vechtdal. Het ultieme wellness paradijs. Langs de oevers van de Vecht ligt deze bijzonder vormgegeven accommodatie. De ronde vormen en de enorme glazen gevel aan de rivierkant springen direct in het oog. Vanuit de appartementen heb je een adembenemend uitzicht over de rivier en de aangrenzende weilanden. De appartementen zijn luxe en comfortabel ingericht, met privé sauna. In de wellness tuin vind je de whirlpool en een bijzonder buiten bad.

De Oeverhorst – Kemminckhorstweg 2, A, 7722 VN Dalfsen

Luxe wellness in Overijsselwhirlpool in de tuin van de wellness

Mijn tip:

Neem de tijd voor je verblijf in het Vechtdal. Niet alleen nodigen bovenstaande plekjes je uit tot eindeloos niets doen, tot ontspannen en even weg zijn uit de hectiek van het dagelijkse leven. De omgeving nodigt uit om te ontdekken. Het Vechtdal is prachtig! Eindeloze fiets- en wandelroutes wachten op je, met tussendoor culinaire parels en verrassingen.

Lees ook onze andere tips voor een vakantie in het Vechtdal 

Overzicht