Woonkamer met fauteuil en blauwe bank van vakantiehuis

2 tips
Frankrijk: Bijzonder overnachten in de Vendée

Woonkamer met fauteuil en blauwe bank van vakantiehuis

Voor Fransen is de Vendée een geliefde vakantiebestemming. Ook steeds meer toeristen van over de grens weten deze streek te vinden en te waarderen. De infrastructuur is goed, er zijn veel campings (aan zee) en het aanbod aan vakantiehuizen, hotels en chambres d’hôtes is groot. We hebben er twee unieke vakantieadressen voor je geselecteerd, echte parels!

1. La Ferme du Marais Girard

Brétignolles sur Mer is een badplaats tussen Les Sables d’Olonne en St. Gilles Croix de Vie. Op loopafstand van het zandstrand ligt de ecolodge La Ferme du Marais Girard, een echt bijzonder plekje!

Een authentieke boerderij is (onder architectuur) verbouwd tot unieke designlodge, met appartementen en ponton villa’s. Het zijn vooral de villa’s die indruk maken. Volledig gebouwd van duurzame materialen, met grote lichte ruimtes. De woonkamer (met houtkachel) en keuken lopen in elkaar over met aan beide zijden van de woning enorme glazen schuifdeuren/-ramen. Wanneer je alles open zet, heb je het gevoel buiten te leven. Er zijn slechts 5 villa’s voor 4-6 personen met elk een groot houten terras met een hangmat, picknicktafel, tuin en een buitendouche.

Naast de designvilla’s biedt La Ferme du Marais Girard ook een aantal appartementen, een fijn zwembad, een ‘kas’ waar groente & fruit verkocht worden en een delicatessen winkel met streekproducten, biologische producten en lekkernijen. Geen zin om te koken op vakantie? Geniet van de (h)eerlijke 100% bio maaltijden van La Cuisine de Marylou (de huistraiteur c.q. gastvrouw) of de gezelligheid in de theesalon.

La Ferme du Marais Girard – 116 Rue du Marais Girard, 85470 Bretignolles-sur-Mer

Woonkamer met fauteuil en blauwe bank van vakantiehuis

2. Terragora Lodge

In het heuvelachtige binnenland van de Vendée ligt verscholen in het groen de Terragora Lodge. De ecolodge biedt een zestal ongewone slaapplekken, van Afrikaanse hut (Cabana) tot exclusieve boomlodge Chrysalide. A touch of Africa in Frankrijk.

Je kijkt je ogen uit als je hier rondwandelt. Tussen de bomen ontdek je de leukste creaties om te logeren, allemaal uitkijkend over de vallei. Ik was zo bevoorrecht om in de Chrysalide te mogen slapen, een ‘ei’ in de boom voorzien van alle comfort. De badkamer met inloop regendouche is prachtig vormgegeven, de wastafel is een glazen kom in een houten nest. De luxe boomlodge is te leuk om te gaan slapen, het liefst zit je hier op je terras hoog in de bomen, te luisteren naar de geluiden van de natuur.

Midden tussen die ongewone accommodaties ligt het restaurant met terras. Een fijne plek voor het ontbijt, om te ontspannen in de loungehoek, een boek uit de bibliotheek te halen of ‘s avonds aan te schuiven voor het dagmenu. Doen! Er wordt biologisch gekookt, om je vingers bij af te likken!

Terragora Lodges – La Poizelière, 85590 Les Epesses

Verstopt in het groen.TIP: Beide lodges zijn goed met elkaar te combineren, een paar dagen aan zee in combinatie met het binnenland van de Vendée. Ook leuk om er een paar dagen op het eiland Noirmoutier aan te koppelen voor een gevarieerde vakantie aan de westkust van Frankrijk.

Lees alle tips voor een vakantie Frankrijk

Overzicht

Ontdek ook deze plekjes: