Statig hotel met lente bloemen in het gras

Op ontdekking vanuit Hotel Flora Batava
Voorjaar aan de Vecht

Statig hotel met lente bloemen in het gras

Op zoek naar een bijzondere bestemming voor een nachtje weg? Een plekje waar rust, natuur en historie samenkomen? Boutique hotel Flora Batava is de perfecte plek! Met het voorjaar op komst vind je hier alles om een nachtje of een paar dagen te genieten. Van de oase van rust, de tuin vol bijzondere planten, de zonovergoten terrassen, het theehuis aan de waterkant en de mooie omgeving van de Vechtstreek. Stap op de (elektrische) fiets voor een route langs de kastelen, buitenplaatsen en molens of ontdek de omgeving vanaf het water tot aan de Loosdrechtse plassen.

Varen, fietsen of wandelen langs de Vecht

De ligging van Flora Batava maakt het hotel tot de ideale uitvalsbasis om erop uit te trekken in de omgeving. De Vechtstreek staat bekend om de indrukwekkende buitenplaatsen, die je echt vanaf het water moet bewonderen. Huur een sloep bij het hotel en ontdek niet alleen die buitenplaatsen maar vaar naar Maarssen of het mooie Loenen. Of vaar via de sluis verder de Loosdrechtse plassen op. Voor de lunch biedt Flora Batava een goed gevulde picknickmand die je aan boord mee kunt nemen. Hoe heerlijk! Zoek een mooie plekje om aan te meren of geniet al varend met de wind door je haren van lekkers uit de mand.

Of stap op de (elektrische) fiets om de omgeving te verkennen. Flora Batava heeft zes verschillende fietsroutes voor je klaar liggen, variërend van 20 tot 60 kilometer. De Vechtstreek is met vele forten, kastelen, buitenplaatsen en molens één groot openluchtmuseum.

Proef de streek bij restaurant Bloei

Na een dag in de buitenlucht schuif je aan bij restaurant Bloei, waar je de dag bent gestart met een uitgebreid ontbijt en waar ook lunch, een high tea en smaakvol diner worden geserveerd. De hoge plafonds en de grote glazen serre bepalen de elegante en eigentijdse sfeer in het restaurant. De keuken van Bloei werkt met zorgvuldig geselecteerde regionale en seizoensgebonden ingrediënten. Passie voor de veelzijdigheid van Nederlandse producten staat centraal. Laat je verrassen met gerechten die zich kenmerken door eenvoud, elegantie en pure smaken.

Over Boutique hotel Flora Batava

Het rijksmonument met de omliggende tuin kent een rijke botanische historie. In 1670 kocht Agnes Block een hoeve op 14,5 hectare grond en stichtte buitenplaats de Vijverhof. Op de buitenplaats werden een oranjerie, boomgaarden, sier- en moestuinen, lanen en verschillende vijvers aangelegd, waar honderden zeldzame en uitheemse planten groeiden. De bloemrijke tuin is in het afgelopen jaar in oude glorie hersteld naar een ontwerp van tuinarchitect Patricia Debie. Wanneer alle bloemen en planten uitkomen, verandert de tuin in een bonte, kleurrijke oase waar je geniet van de lentezon.

Hoteleigenaar Inge van de Ven speelde al jarenlang met het idee om de oude, vervallen buitenplaats in ere te herstellen en een hotelfunctie te geven. In 2019 ging de renovatie van start met de botanische historie van de buitenplaats als vertrekpunt. Dit thema is dan ook doorgevoerd in het hotel: van de menukaart van restaurant Bloei tot het hotellogo en interieurdetails. De stijlvolle kamers variëren van intiem tot luxe. Met zes kamertypes is er altijd een verblijf dat aansluit bij je wensen: cosy, comfort, superior, junior suite, een suite óf junior suite split level. Alle kamers zijn voorzien van grote ramen. Sommige kamers hebben originele balkenplafonds of ornamenten, openslaande deuren naar de tuin of een Frans balkon met een uniek uitzicht op de tuin, patio of de Vecht. Rustige kleuren en botanisch geïnspireerde kunst zorgen voor een moderne en elegante uitstraling.

Zin gekregen en nieuwsgierig geworden naar dit hotel aan de Vecht?

Bekijk de actuele beschikbaarheid bij Flora Batava

 

Overzicht