Wit huis in de natuur, met groen gele luiken

Logeren op Buitenplaats de Horte
Tip: ‘t Witte Huis van By Mölle

Wit huis in de natuur, met groen gele luiken

De tekst ‘geen toegang met motorvoertuig’ op het bordje van Landschap Overijssel bij de ingang van Landgoed de Horte geldt niet voor jou. Tenminste, als je komt logeren in ‘t Witte Huis. Is dat het geval, dan mag je het landgoed oprijden en de laan volgen totdat je aan de linkerkant een droomhuis ontwaard: ‘t Witte Huis.

‘t Witte Huis is van het Landschap Overijssel. Na een grondige renovatie in samenwerking met de dames van By Mölle is de vroegere biljartkamer, van de landheer van de Horte, omgetoverd tot een bijzonder 2-persoons vakantiehuis. Een vakantiehuis omringd door statige bomen, mooie doorkijkjes, landerijen waar af en toe een hertje langs dartelt en rust. Een Bijzonder Plekje om te zijn, niet alleen qua locatie, ook qua interieur en sfeer.

Een zit huisje met groen/gele luiken in het groen

‘t Witte Huis, ingericht door By Mölle

Wil je je een paar dagen afsluiten voor de rest van de wereld? In alle rust genieten van de natuur, de stilte, het uitzicht en… ? Dan is ‘t Witte Huis in het Overijsselse Vechtdal echt wat voor jou. Hier doe je automatisch een stapje terug. Niet alleen de ligging op Landgoed de Horte zorgt er voor dat je volledig ontspant, ook het interieur levert daar een grote bijdrage aan. Het huis is verbouwd en ingericht door By Mölle, een duurzaam textiel-/woonlabel uit het nabijgelegen Dalfsen. Natuurlijke materialen en kleuren bepalen de sfeer in huis: sereen, met een Scandinavische look & feel. Je kunt ‘t huisje zien als de showroom van By Mölle. Met het gebruik van eigen ontwerpen en linnengoed laten de dames van Mölle je graag zien dat duurzaam ook mooi & stijlvol kan zijn.

‘t Witte Huis is een fijn thuis voor twee personen. Alle voorzieningen vind je op de begane grond, die doordacht en slim ingedeeld is. Een comfortabele zithoek met een houtkachel (hout inbegrepen bij je verblijf), een eet- (of schrijf-)tafel voor twee personen en een goed tweepersoons bed (ontworpen door Piet Hein Eek) met matrassen, dekbedden en kussens van natuurlatex, biologische wol en zachte biologische katoen. De eenvoudige keuken heeft alles wat je nodig hebt en de kleine badkamer een douche en toilet. Het klinkt misschien basic, maar je verblijf bij ‘t Witte Huis is allesbehalve dat. Hier mogen logeren en tot jezelf en tot rust komen, is pure luxe: slow living!

Over By Mölle

Slow living is waar By Mölle (Sallands voor molen) voor staat. By Mölle is een lifestyle, een beleving. Daarnaast heeft By Mölle de missie om te laten zien dat duurzaam ook mooi kan zijn. Loop even binnen op hun locatie in Hanzestad Hattem en je snapt direct wat ik bedoel.

Wol, linnen en gerecycled textiel zijn de drie pijlers van By Mölle. Duurzaam, circulair en natuurlijke materialen. Wat goed is voor jezelf én goed voor de natuur. Door zoveel mogelijk gebruik te maken van lokale materialen probeert het succesvolle merk wat terug te doen voor de omgeving/ de wereld. Naast de eigen collectie met textiel vind je hier ook meubels, servies, lampen en woonaccessoires van designers die aansluiten bij de missie van eigenaressen Marianne en Lucienne. Tijdloos design voor een betere wereld. Je valt op de schoonheid van de producten en hoort vervolgens dat over alles is nagedacht. Koop minder, koop beter.

Meer weten?

  • ‘t Witte Huis ligt in het Overijsselse Vechtdal, een veelzijdige regio. Ontdek snel wat je allemaal in het Vechtdal kunt doen: Vechtdal Overijssel.
  • Neem ook een kijkje bij de nieuwste aanwinst: Pine Cabin, het pop-up vakantiehuis van By Mölle.
  • By Mölle heeft een prachtige woonwinkel in het mooie Hanzestadje Hattem, waar je ook een kop koffie kunt drinken. Een must-visit als je in de buurt bent.
Overzicht