Zwart vakantiehuis met openslaande tuindeuren

Op vakantie in Drenthe
Zeegser Duinen in N.P. Drentsche Aa

Zwart vakantiehuis met openslaande tuindeuren

Linda Korsten ging afgelopen zomer op ontdekking in Nationaal Park Drentsche Aa. Park De Zeegser Duinen ligt hier mooi ingebed in de natuur, een perfecte uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten. Met twee leuke terrassen in het gras op loopafstand!

Overnachten in Nationaal Park Drentsche Aa

Park De Zeegser Duinen ligt op een bevoorrecht plekje: je zit hier midden in Nationaal Park Drentsche Aa. Dit landschap is heel bijzonder, want het is duizenden jaren geleden ontstaan door een hechte samenwerking tussen natuur en mens. Je vindt er veel bijzondere planten en dieren, maar ook de grootste dichtheid van prehistorische monumenten van het hele land: van grafheuvels tot hunebedden. Dit is het best bewaarde beek- esdorpenlandschap van West-Europa. Je voelt de geschiedenis in de eeuwenoude dorpjes, ingebed tussen meanderende beken.

Park Zeegser Duinen

Het is meteen leuk aankomen hier: de poort zwaait langzaam voor ons open (je schakelt meteen terug!) en we rijden rustig het park op. Ons huisje is nummer 2, pal naast de receptie. Ik loop even binnen en krijg een sleutel van een erg aardige gastheer – wij zijn nu eenmaal nogal analoog, ook al kun je ook met een app inchecken voelt een sleutel in mijn zak toch wat zekerder. Gelukkig geen punt hier. Ik neem meteen een setje biertjes mee van de lokale brouwerij Maallust, een leuke verrassing voor manlief.

Moderne vakantiehuizen in de natuur in Drenthe Bruine bank in modern vakantiehuis in Drenthe

Je hebt hier verschillende huisjes voor 4, 6 of 8 personen, met of zonder airco, barbecue, hottub of sauna – de onze is voor 4 personen, mét een sauna. Tip: ga ’s zomers voor airco, want het wordt gauw warm in de huisjes. Alle ‘Suitelodges’ zijn mooi clean ontworpen met veel hout aan de buitenkant waardoor het prachtig past in het landschap. Een keuken waar je alle kanten mee op kunt (niet dat ik van plan ben veel te koken!), twee slaapkamers (de één met ligbad, de ander met sauna) en een sfeervolle woonkamer. Ik loop meteen door het terras op, dat uitkijkt op de bomenrij en wilde bloemen in de omringende natuurtuin. Ik hoor alleen het ruisen van de wind door de bomen.

Rondwandeling vanuit Zeegser Duinen

Houd je van wandelen en fietsen zoals wij dan zit je hier goed, want het park is een super centrale uitvalsbasis voor wandelingen en fietstochten door Nationaal Park Drentsche Aa. De natuur begint vlakbij ons huisje: zandpad oversteken en je bent er. Perfect voor even een kort wandelingetje rond het Siepelveen gisteravond, een ommetje van een half uurtje. En daarna door naar terras in het gras het Witte Huis in Zeegse waar je lekker kunt eten!

Mountainbiken in natuurgebied Strubben-Kniphortsterbosch

Ook gaan we mountainbiken door natuurgebied Strubben-Kniphortsterbosch, het enige archeologische reservaat van Nederland. Hier zie je eeuwenoude karrensporen en prachtige oude,  kronkelende bomen. Er hangt een heel bijzonder sfeertje, je merkt hier aan alles dat dit gebied heel ‘oer’ is. We doen alleen westelijke rondje van het achtje dat hier loopt en fietsen dan door richting Gasteren en Oudemolen om er een leuk fietstochtje van te maken terug naar Tynaarlo. Onderweg zien we buizerds en ooievaars bij het water. De natuur is hier zo ruig en uitgestrekt, het doet wel wat denken aan Scandinavië. Aanrader trouwens: wij zijn top op weg geholpen door Tweewielerhuis Dekker in Tynaarlo, van een jong stel dat nog niet zo lang bezig is. Heel enthousiast – net als hun ‘pup’ Kyra.

Onderweg van en naar de mountainbikeroute komen we trouwens langs nog een leuk adresje: de Drentsche Aa. Een super koffie-, lunch- en dinerstop, pal aan – je raadt het al – de Drentsche Aa. Heerlijk terras in het gras met luie stoeltjes pal aan het water. ’s Avonds eten we hier in de schaduw van enorme parasols. Op loopafstand van het park!

Meer weten over Zeegser Duinen?

Zeegser Duinen is één van de vakantieparken van Dutchen. Dutchen verhuurt bijzondere en luxe vakantiehuizen, op unieke locaties verspreid in Nederland. Op kleine parken, dicht bij zee, op Waddeneiland Texel, in ‘t Gooi en in Drenthe. Geniet van de luxe huizen, soms met privé sauna, hottub of whirlpool en altijd dicht bij natuur.

Bekijk de actuele beschikbaarheid en prijzen van Zeegser Duinen

Overzicht